TDP’den TMBH’ye bakan vekili eleştirisi

Türk Demokratik Partisi (TDP) tarafından yayınlanan açıklamada, Hükümetin Meclis’e göndermiş olduğu Bakan Vekilleri paketinde hiçbir Türk asıllı Bakan Vekilinin yer almamasının mevcut hükümet ve ülke için tam bir “fiyasko” olduğu belirtildi.

Türk Demokratik Partisi (TDP) tarafından yayınlanan açıklamada, Hükümetin Meclis’e göndermiş olduğu Bakan Vekilleri paketinde hiçbir Türk asıllı Bakan Vekilinin yer almamasında birçok suçlu aranabileceğini ancak hükümet ittifakı içerisinde yer alan TMBH ve Genel Başkanını es geçilmemesi gerektiği belirtildi.

TDP’den “Fiyasko” başlığıyla yayınlanan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hükümetin Meclise göndermiş olduğu Bakan Vekilleri paketinde hiçbir Türk asıllı Bakan Vekilinin yer almaması mevcut hükümet ve ülkemiz için tam bir FİYASKODUR…

Hükümet nezdinde bakan ve bakan vekili makamında, ülkenin en büyük üçüncü halkı olan Türklere temsiliyet sağlanmamasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz.

Son yirmi yıldır iktidar blokunda hangi Türk siyasi partisi yer aldıysa, son yürütme dönemi haricinde Türkler genellikle Bakanlık nezdinde hükümetlerdeki yerlerini almışlardır.

Ancak ne acıdır ki, bu yeni hükümette ne bakan, nede bakan vekili makamında temsiliyet sağlanamamıştır.

Seçimler öncesi milletvekili adaylık listelerinde onlarca Türk adayının yer alması büyük bir gelişim ve başarı gibi gösterilirken, geldiğimiz noktada bunun büyük bir yanılgıdan ibaret olduğuna şahitlik etmekteyiz. Her ne kadar sayısal olarak mecliste bir rakama ulaşılmış olsa da, netice itibari ile hükümet kanadında temsiliyet ve icra açısından bir neticeye ulaşılamamıştır. Özetle nicelik niteliğe karşı galib gelmiştir. Bu da Makedonya Türkleri için istenmeyen bir durumu ortaya çıkarmıştır.

Siyasetin uzun bir maraton olarak görülmesi gerçeğinden sapmamakla beraber, kısa vadede bu istenmeyen durumun varlığı bizler için olumsuz neticeler doğuracaktır. Elde edilmiş hakların ve makamların kaybı, yeniden başlamayı gerektirecek, zaman ve enerji kaybına yol açacaktır.

Bugün gelinen noktada birçok suçlu aranabilir elbette. Lakin hükümet ittifakı içerisinde yer alan TMBH ve Genel Başkanını es geçmemek gerek. TDP’nin hükümette yer aldığı dönemlerde en ufak olumsuzlukta sınır tanımadan, hakarete varacak boyutlarda ithamlarda ve aslı astarı olmayan iddialarda bulunan şahsın, bugün derin bir sessizliğe bürünmesi aklın idrak edebileceği bir tutum ve davranış olamaz. Hilalin bazen çare olamadığını hep birlikte görüyor ve yaşıyoruz. Bekara karı boşamak kolay misali, bugün kazanan ittifakta olmasına rağmen hiçbir kademede Türklerin temsiliyetini sağlayamayan zihniyetin derin sessizliğinin altında ne yatmaktadır?

Seçimden büyük bir zaferle ayrılan ittifak içerisinde yer almasına rağmen Bakan veya Bakan Vekili makamını elde edememenin sebebini açıklama zahmetine girişecekler mi?

Hükümet ortağı olarak kendi partisine hangi pozisyonların tahsis edildiğini kamuoyuna açıklamayı ne zaman düşünür?

Yıllarca TDP’yi etkin olmamak ve sessiz kalmakla suçluyan bu kişi ve taraftarlarını, hatta ve hatta kamuoyunun dillerini yutmuş gibi davranmalarının izahı ne olabilir ki?

Son seçimlerden galibiyet ile ayrılmamıza rağmen, herkesin malumu üzere muhalefet blokunda yer almaktayız. Yıllar yıllar süren mücadelemizde soydaşımıza sayısız hizmette bulunup, onlarca kazanımın mimarı olduk.

Bu kazanımların değerini önümüzdeki dönemlerde daha da iyi anlayacağız.

Siyah ile beyazı ayırt etmek için önümüzde bir fırsat olacak. Ve elbette ki gerçekler bir gün muhakkak ama muhakkak gün yüzüne çıkacaktır.

TDP olarak başımızı toprağa gömmeden daha iyiyi elde edebilmek adına daha çetin mücadele ve çaba içerisinde olup sancağı zirvede dalgalandırmak üzere yolumuza yılmadan, bıkmadan devam edeceğiz.”

Read Previous

Milletvekili Murat’tan Meclis Başkanı Gaşi’ye “tarafsız davranma” çağrısı

Read Next

Bosna Hersek’te Srebrenitsalı gençleri anma töreni düzenlendi