Milletvekili Murat’tan Meclis Başkanı Gaşi’ye “tarafsız davranma” çağrısı

Makedonya Türkleri Hak ve Demokrasi Hareketi’nin Avrupa Cephesi’nden seçilen milletvekili Salih Murat, Meclis Başkanı Afrim Gaşi’nin tarafsız davranmasını ve görevine odaklanması gerektiğini söyledi.

Makedonya Türkleri Hak ve Demokrasi Hareketi’nin Avrupa Cephesi’nden seçilen milletvekili Salih Murat, Meclis Başkanı Afrim Gaşi’nin bir televizyon programında Arnavut kanadının meşru temsilcileri olduklarına yönelik açıklamalarına tepki göstererek kendisinin tarafsız davranmasını ve görevine odaklanması gerektiğini belirtti.

Milletvekili Salih Murat, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Meclis Başkanına yakışmayan, dayanaksız ve tutarsız yorumlarda bulunmak yerine, Meclisi işlevsel hale getirmesini, tarafsız davranmasını ve görevine odaklanması gerektiğini hatırlatmak isterim.

Utanmadan aylarca kamuoyunu kendileri ve VLEN ortakları aldatmaktadır. Seçimleri büyük bir çoğunlukla kaybetmelerine rağmen temsiliyetin kendilerinde olduğunu savunmaları, biz Türklerin, Romanların ve Boşnakların seçme ve ittifaklarda yer alma hakkını elimizden almaktadır. Bu antidemokratik ve mesnetsiz tutumlarından vazgeçmeleri gerekmektedir.

Diğer yandan, VLEN ittifakının aldığı Türk oyları (yalnızca 3. seçim bölgesinde Bilal Şener’le 716 oy ve diğer bölgelerde aldıkları binlerce Türk oyu) onları Arnavutları temsil etme hakkı konusunda hangi konuma sokmaktadır? Asıl sizin İttifakın aldığı Türk oylarını ve Türkleri değersiz saymaktasınız.​​​​​​​​​​​​​​​​

Hem Cumhurbaşkanlığı hem de Parlamento seçimlerinde büyük yenilgi almanıza rağmen yalan söylemeye devam ederek “yenilen pehlivan güreşe doymaz” sözünü hatırlatmak isterim. Diğer topluluklara karşı beslediğiniz kin ve düşmanlıktan vazgeçmeniz gerekmektedir.”

Read Previous

Büyükelçi Ulusoy, Savunma Bakanı Misaylovski ile görüştü

Read Next

TDP’den TMBH’ye bakan vekili eleştirisi