Büyükelçi Ulusoy, Dışişleri Bakanı Mucunski ile görüştü

Kuzey Makedonya Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Timço Mucunski, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Timço Mucunski, görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin Büyükelçisi Fatih Ulusoy ile bugünkü görüşmemde, Türk yetkililerin topraklarımızdaki yangınlarla mücadelede gösterdikleri yardım ve destek konusunda gösterdikleri dostane davranış ve hızlı tepkileri nedeniyle içten şükranlarımı dile getirdim.” ifadelerini kullandı.

Büyükelçiyle şu anda ülkeler arasındaki mükemmel ikili ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra iş ilişkilerinin güçlendirilmesi ve turizm işbirliği potansiyelinin kullanılması yönünde ortak çabalar göstermeye hazır olunduğu hakkında konuştuklarını ifade eden Mucunski, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplantıda ayrıca NATO içindeki güçlü ittifakımızı ve değişen jeopolitik bağlamda bölgesel istikrarı korumaya yönelik çabalarımızı da yeniden teyit ettik. Aynı zamanda, ülkedeki orman yangınlarıyla mücadelede yakın koordinasyon doğrultusunda her iki ülkenin Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla sürekli iletişimi sürdürme konusunda mutabakata vardık.”

Read Previous

Çin-Hırvatistan Ortak Polis Devriyesi Başladı

Read Next

Yunanistan’da çöl sıcaklıkları pazar gününe kadar devam edecek