Kırcaali’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinliği Düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu, Türkiye Cumhuriyetinde 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıl dönümü münasebetiyle Kırcaali’de Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliği ve fotoğraf sergisi düzenledi.

Ömer Lütfi Kültür Derneği salonunda düzenlenen etkinliğe Kırcaali Valisi Resmi Murat, Bölge Müftüsü Vekili Suray Mustafa, Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün, Cebel Belediye Başkanı Necmi Ali, Ardino Belediye Başkanı İzzet Şaban, Kırcaali ve Haskovo’dan Belediye Meclis Başkanları ve Belediye Başkan yardımcıları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğe katılmak üzere özel olarak Filibe’den Kırcaali’ye gelen Başkonsolos Korhan Küngerü, yaptığı konuşmada Türkiye’de 8 yıl önceki başarısız darbe girişimi sırasında yaşanan olayları anımsattı.

Fotinovo (Çakırlı) köyü okulundan Zekiye Hasan’ın öğrencileri, 15 Temmuz 2016 olaylarının kahramanları anısına bir şiir dinletisi sundular.  

Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle hazırlanan iki kısa belgesel filmi gösterildi.

Tüm şehitler için Bölge Müftüsü Vekili Suray Mustafa dua okudu.

Konuklar ve katılımcılar, Anadolu Ajansı’nın foto muhabirleri tarafından çekilen darbe girişimi fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdiler.






Kırcaalihaber

Read Previous

İsrail’in Gazze’de 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarında 9 bin 138 öğrenci yaşamını yitirdi

Read Next

Cuhmurbaşkanı Davkova, Dünya Bankası Batı Balkanlar Direktörü Yu’yu kabul etti