Üsküp havalimanı AJet havayolunun ilk uçuşunu karşıladı

Türk Hava Yollarının (THY) yeni markası AJet’in yeni uçuşu Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te karşılandı.

Üsküp Uluslararası Havalimanı’nda Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy’un da katılımıyla, 13 Temmuz bugün saat 13.00’te, Türk Hava Yolları’nın yurt içi ve yurt dışı seferleriyle Kuzey Kıbrıs’a uçuş yapan Türk düşük maliyetli havayolu şirketi AJet’in ilk seferiyle yolcularını karşılandı.

AJet tarafından işletilen, Üsküp Uluslararası Havalimanı’ndan Üsküp’ü İstanbul’a bağlayan bu yeni tarifeli havayolunun hizmete girmesi, AJet’in Haziran ayında Üsküp Havalimanı’ndan Bodrum ve Antalya’ya devralınması ve operasyonlara başlamasının ardından genişleme stratejisinde önemli bir kilometre taşıdır.

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki bağlantı Ayrıca bu havayolu Üsküp ile İstanbul arasındaki seyahat olanaklarını da geliştiriyor.

TAV Genel Müdürü Necat Kurt, havalimanı işletmecisi TAV Havalimanları olarak, Üsküp Uluslararası Havalimanı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki güzergahta faaliyete geçmesini ve AJet havayolunun hizmete girmesini kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Üsküplü yolcuların artık Avrupa ve Asya olmak üzere iki kıtayı kapsayan ve Boğaziçi ile bölünmüş pitoresk metropol İstanbul’u ziyaret etmek için başka bir seçeneğe ve fırsata sahip olacağını kaydeden Kurt, “Üsküp ise Türkiye’den gelen konukları memnuniyetle karşılayacak ve ziyaretçilerine tarih açısından zengin bir yolculuk sunacak.” dedi.

Ajet Genel Müdürü Kerem Sarp da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Üsküp Uluslararası Havalimanı’na yeni direkt uçuşumuzu başlattığımızı duyurmaktan gurur ve heyecan duyduklarını belirtti.

Sarp, “Bu yeni havayolu, iki ülke arasındaki bağları güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda yolcularımıza daha fazla seyahat seçeneği sunma hedefimizi de destekliyor. AJet olarak uygun fiyatlı hizmet sunmaya ve müşterilerimizin seyahat deneyimini sürekli iyileştirmeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Uçak biletleri AJet web sitesinde satışa sunuluyor. Uçuş rezervasyonu ve AJet uçuşları hakkında daha fazla bilgi için AJet’in resmi web sitesini ziyaret edilebilir.

Read Previous

İsrail’in 281 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de can kaybı 38 bin 443’e çıktı

Read Next

Köprü Gençlik Okulu 2024 Atölye Çalışmaları 7. hafta faaliyetleriyle devam etti