Mickoski: İyi komşuluk ilişkileri iki yönlü bir yoldur

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, iyi komşuluk ilişkilerinin iki yönlü bir yol olduğunu söyledi.

Kuzey Makedonya Başbakan Hristijan Mickoski, El Cezire’ye verdiği röportajda, Yunanistan ile ilişkiler ve Prespa Anlaşması hakkında açıklamalarda bulundu.

Prespa anlaşmasına saygı duymadığı yönündeki açıklamalara katılmadığını kaydeden Mickoski, “Ben o anlaşmadan memnun değilim, biliyorsunuz o anlaşma Meclis’te nasıl geçti, milletvekilleri birbirlerinin kulaklarını tıkarken, ondan önce gözaltına alınıp hapse atıldılar, o zaman olanlara oy vermeleri için şantaja uğradılar. Ama uygulanıyor, bu bir gerçek. Makedonya’da olduğu gibi aşırı sağ veya soldan büyük siyasi saldırılara maruz kalmama rağmen, dört yıl önce ben de bu anlaşmanın bir gerçeklik olduğunu söylemiştim. Dolayısıyla sözleşmede yer alan her şeye saygı duyuyorum, resmi, resmi, kurumsal iletişimin tamamı sıfatıyla mutlaktır.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Mickoski, asıl sorunun karşı tarafın, yani Yunanistan’ın Prespa Anlaşması’na neden uymadığı olduğunu vurguladı.

Prespa Anlaşması iyi analiz edilirse Makedonya’nın orada yaptıklarından çok daha fazlasını yaptığını göreceğini vurgulayan Başbakan Mickoski, Yunanistan ile ilişkinin henüz olgunlaşmadığını, çünkü bildirim dışında esaslı bir desteğin bulunmadığını ifade etti.

Başbakan Mickoski, vatandaşların son yedi yıldır önceki hükümetin söz konusu ilişkisinin mağduru olduğunu, bunun için vatandaşların yaşam kalitesinin iyileştirilmesi yönünde iyi bir şey yapmadıklarını hatırlattı.

Read Previous

Köprülü’de bir bebek sokağa bırakıldı

Read Next

Cumhurbaşkanı Davkova, Ohri Yaz Festivali açılışına katıldı