Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi, Kırcaali Belediye Başkanı ile görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Mehmet Uyanık bugün Kırcaali Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Erol Mümün ile görüştü. Görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü de hazır bulundu.

Belediye Başkanı, iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesini, Kırcaali’de yeni Türk yatırımlarının yapılmasını ve yurtdışında yaşamak isteyen gençlerin çıkışını azaltmak için yeni iş alanlarının açılmasını umduğunu ifade etti. Kırcaali’nin güney komşumuzda sekiz kardeş belediyesi olduğunu, bu belediyelerle iyi temasların sürdürüldüğünü, ortak proje ve girişimlerin hayata geçirildiğini ve her iki ülkeden insanları yakınlaştırdığını söyledi. Belediye Başkanı, kültür, sosyal hizmetler, spor ve altyapı alanlarında uygulanan projelerden bazılarını tanıttı.

Büyükelçi, “İki ülke arasındaki ilişkiler yüksek düzeyde ve şu anda Romanya’yı tercih eden Türk yatırımcıları daha fazla çekmek için Bulgaristan’da yatırım ve iş koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Büyükelçi, Kırcaali’ye yeni yatırımlar çekmek için belediye ile çeşitli alanlarda ortak girişimlerde bulunmaya ve Türk ve yerel işletmeler arasındaki temasları yoğunlaştırmaya hazır olduklarını ifade etti.






Kırcaalihaber

Read Previous

Priştine’de Srebrenitsa kurbanları anıldı

Read Next

BM: Gazze, bir çocuk neslinin tamamını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya