Mickoski: Bölgenin geleceği daha güçlü bir ekonomi, işbirliği ve geleceğin yaratılması mücadelesindedir

Kuzey Makedonya Hükümeti’nin basın servisinden bugün yapılan duyuruya göre, Washington’daki NATO Zirvesi oturum aralarında Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Hükümeti Başkanı Hristijan Mickoski çok sayıda ikili toplantı ve görüşme gerçekleştirdi.

Başbakan Hristijan Mickoski, ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı John Bass ile görüştü. Muhataplar devletin stratejik çıkarlarını, Makedonya’nın bunları gerçekleştirmeye yönelik çabalarının yanı sıra bölgenin entegrasyonu ve ilerlemesini tartıştılar.

Başbakan Mickoski, organize suç ve yolsuzlukla mücadelenin yanı sıra hukukun üstünlüğünün yeni Hükümetin öncelikleri olduğunun altını çizdi.

Çok uzun zamandır yolsuzluğun kurumların her noktasına sızdığını ve ilerlemeyi imkansız hale getirdiğini kaydeden Mickoski, “Bu durum, kolluk kuvvetlerinde tarafsızlığı ve kolluk kuvvetlerinden sorumlu profesyonellere desteği ima eden sistematik faaliyet yoluyla değiştirilmektedir. Kurumlara umut aşılayacak değişikliklere ihtiyaç var.” diye konuştu.

Bölgenin geleceğinin devletlerin yakın işbirliğinde, bizi birleştiren şeylere odaklanılmasında ve herkese refah getirecek bir gelecek yaratılmasında yattığını sözlerine ekledi.

Başbakan Mickoski, Washington’da Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Petr Pavel ile bir toplantı yaptı. Muhataplar ekonomik ve siyasi işbirliği potansiyellerinin kullanımını ele aldı.

Mickoski ayrıca Estonya Başbakanı Kaja Kalas’la da bir görüşme gerçekleştirdi ve onunla işbirliğinin yoğunlaştırılması ve Makedonya’nın AB entegrasyonuna yönelik destek konularını görüştü.

Read Previous

BM: Gazze, bir çocuk neslinin tamamını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya

Read Next

Halkbank, Commerzbank’tan “STP ÖDÜLÜ 2023” ödülünü aldı