Bulgaristan Başbakanı Glavçev: İnsanlar seçimlerden bıktı, düzenli bir hükümete ihtiyaç var

Bulgaristan Başbakanı Dimitır Glavçev dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı başlamadan önce, “İnsanlar bu seçim sürecinden bıktı, artık seçmenlere yönelik seçim saldırganlığı sınırına dayandı ve sonuçlar ortada. Umalım ki 50. Ulusal Meclis bir an önce kurulsun ve milletvekilleri düzenli bir hükümet kurmak için derhal çalışmaya başlasın. Hepimiz bu hükümetin devletin faaliyetlerini istikrara kavuşturmasını ve Bulgaristan vatandaşlarına daha iyi bir yaşam sağlamasını umuyoruz.” diye konuştu.

Glavçev geçici hükümetin Anayasa uyarınca adil ve şeffaf seçimlerin yapılmasını sağlamak olan temel görevini yerine getirdiğini bildirdi. Glavçev, bunun hem kamuoyu hem de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin (AKPM) yabancı gözlemcileri tarafından tespit edildiğini söyledi. Başbakan kabinenin Merkez Seçim Komisyonu (MSK) ile mükemmel bir koordinasyon içinde çalıştığını vurguladı.

Bunun yanı sıra, e-Devlet Bakanlığı oy verme makinelerinin sertifikalandırılmasında açık ve şeffaf bir süreç sağlamış ve ilk kez parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini sürece dahil etme fırsatı bulmuştur.

Başbakan Glavçev, “İçişleri Bakanlığı oy satın alınmasını engellemek için her türlü çabayı göstermiştir. Sadece seçim günü, bakanlığın 16,000 çalışanı oy kullanma merkezlerini korumak ve gelen ihbarları gerçek zamanlı olarak değerlendirmekle görevlendirildi,” dedi. 

Glavçev ayrıca 60 ülkede toplam 769 seçim merkezinin çalışmalarını organize eden Dışişleri Bakanlığı’nın kilit rolünün de altını çizdi. Bu sayede seçim günü 145 962 yurttaşımız Ulusal Meclis, 58 803 yurttaşımız ise Avrupa Parlamentosu üyeleri için oy kullanabildi.




Kaynak: Kırcaalihaber

Read Previous

Walker: Kosova, olağanüstü bir başarı öyküsüdür

Read Next

Son şampiyon İtalya, EURO 2024’e Arnavutluk maçıyla başlayacak