Elif Elmas: Arda Güler Avrupa Şampiyonası’nın sürprizi olabilir  

Kuzey Makedonya A Milli Futbol Takımı oyuncularından Elif Elmas, Real Madrid’de forma giyen Türk milli futbolcu Arda Güler’in 2024 Avrupa Şampiyonası’nın sürprizi olabileceğini belirtti.

Almanya Bundesliga kulübü Leipzig formasını terleten Elif Elmas, Kuzey Makedonya Milli Takım kampında Racin.mk Haber Sitesi’nde gazeteci Hüsamettin Gina’nın sorularını yanıtladı.

Elif Elmas, Türkiye’de forma giydiği dönem ve Avrupa Şampiyonası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Süper Ligi’nin, İtalya ve Almanya liglerinin bir nevi karışımı olduğunu kaydeden Elmas, Türkiye ligini diğerlerinden ayıran şeyin statlardaki atmosfer ve “ateşli” taraftarlar olduğunu belirtti.

“Birçok statta oynadım fakat hiçbir zaman Türkiye’deki gibi hissetmedim”

Elmas, “Birçok statta oynadım fakat hiçbir zaman Türkiye’deki gibi hissetmedim, korkunç bir atmosfer. Fenerbahçe’de oynadım, stadın enerjisi sizi yüzde 200 ile oynamaya itiyor.” dedi.

Kadıköy’de Galatasaray’a gol attığı ve 1 – 1 biten maçla ilgili de konuşan Elif Elmas, “Doğrusunu söylemek gerekirse maçtan iki hafta önce sadece Galatasaray’ı düşünüyordum, gol atmak istiyordum, çocukken bile gol atmak istiyordum ve bu benim için gerçek bir gururdu.” ifadelerini kullandı.

Attığı gol ile Fenerbahçe’nin Kadıköy’de Galatasaray’a karşı uzun yıllar devam eden yenilmezlik serisinin sürdüğüne dikkati çeken Elmas, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Soyunma odasında söylenecek özel bir şey yoktu çünkü skor 1:1’di. Ama daha önce gördüğüm büyük yıldızların hepsi takım arkadaşlarımdı, örneğin çok yakın arkadaşım olan Mehmet Topal, Volkan Demirel, diğerlerini saymıyorum bile. Gerçekten beni tebrik etmeye geldiler, o zaman F.Bahçe’nin 20 yıldır Kadıköy’de (Galatasaray’a) kaybetmediğini söylediler. Şimdi bana söylediklerinin hepsini söyleyemem ama Elif dediler, golün bizi kurtardı.”

Elif Elmas, 14 Haziran’da başlayacak Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki maçların bir kısmını evinde, bir kısmını da canlı olarak takip edeceğini, özellikle Leipzig stadında oynanacak maçları statta izleyeceğini belirtti.

Avrupa Şampiyonası’nda favorisinin Fransa milli takımı olduğunu kaydeden Elmas, ancak Almanya ve İtalya’yı göz ardı etmeyerek, “Bu üç takımdan birinin finalde oynayacağını düşünüyorum.” dedi.

Real Madrid’de forma giyen Türk Milli Takımı oyuncusu Arda Güler’e ayrı bir parantez açan Elmas, “Şampiyonanın sürprizi olabilir ve ilginç bir izlenim bırakabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA

Read Previous

Yunanistan’da aşırı sağ partilerin yükselişi Batı Trakya Türklerini endişelendiriyor

Read Next

İsrail’in 250 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de can kaybı 37 bin 202’ye çıktı