20 bakanlığın yer alacağı yeni hükümetin kurulması için süreler akıyor

Kuzey Makedonya’da 8 Mayıs’da düzenlenen parlamento seçimlerinin ardından yeni hükümetin kurulması için gerekli anayasal süreler akıyor.

Yetki sahibi VMRO DPMNE Genel Başkanı Hristijan Mickoski’nin Perşembe günü hükümet kurma görevini alması ve Devlet İdaresinin Yeniden Düzenlenmesine İlişkin Kanun’da yapılan değişikliklerin Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece Meclis’te kabul edilmesinin ardından, yeni hükümetin kurulması için süreler akmaya başladı.

Mickoski, yeni hükümetin yakın zamanda kurulacağını ve beklentilerine göre yasal süre dolmadan bunun olacağını duyurdu.

Hükümetin temel hedefinin reformlarla uğraşmak olduğunu kaydeden Mickoski, “Diğer hedeflerimiz ekonomideki ilerlemeyi duyurmak, güçlü bir yatırım döngüsü, sağlık, eğitim ve tarımdaki koşulları iyileştirmek olacak.” dedi.

VMRO-DPMNE, hükümetin kurulması konusunda VLEN ve ZNAM koalisyonuyla görüşmelerde bulundu. Hükümetteki görev dağılımı biliniyor ve isimler henüz resmi olarak açıklanmadı.

Yeni hükümetin eskisinden dört fazla olmak üzere 20 bakanlığı olacak. Cuma akşamı geç saatlerde Meclis’te kabul edilen Devlet İdaresi Kanunu’ndaki değişikliklerle bakanlıklar yeniden düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska-Davkova dün bu hukuki çözüme ilişkin kararnameyi imzaladı.

Read Previous

Lise öğrencileri için eğitim yılı bitti, ilkokul öğrencileri 17 Haziran’a kadar ders görecek

Read Next

İsrail’in 248 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de can kaybı 37 bin 124’e çıktı