Bilim Seyyahları Üsküp’e geliyor

Daha önce çeşitli Balkan ülkelerinde gerçekleştirilen Bilim Seyyahları Projesi, bu yıl ilk kez Üsküp’te.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ve Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında Arkeoloji, Biyoloji, Boyama, Canlandırma, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Robotik gibi atölyelerden oluşacak etkinlik, 3 Haziran 2024 saat 10.00-18.00 arasında Kurşlunlu Han’da gerçekleşecek.

7’den 70’e herkesin bilimin eğlenceli dünyasıyla tanışacağı Bilim Seyyahları etkinlik herkese açık olacak.

Bilim Seyyahları projesi Başkanlığımız destekleriyle Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştirilmekte olup, daha önce Balkan ülkelerinde 2017 yılında Karadağ ve Kosova, 2018 yılında Bulgaristan ve Yunanistan 2019 yılında ise Arnavutluk, Karadağ ve Kosova’da gerçekleştirilmiştir.

​Söz konusu proje, öğrencilerin bilimsel farkındalığını artırarak Temel ve Sosyal Bilimler eğitim süreçlerine katkı sağlamayı hedefleyen, gençleri ve aileleri bilimin eğlenceli dünyasıyla buluşturup eğlenerek öğrenmeye davet eden bir projedir. ​

Bilim Seyyahları Balkanlar-4 başlıklı proje ise 3-9 Haziran 2024 tarihler arasında ilk olarak 3 Haziran 2024’te Kuzey Makedonya, 5 Haziran’da Kosova ve 9 Haziran 2024 tarihinde Karadağ’da gerçekleştirilecektir. ​Mezkûr proje, Balkanlardaki yerel eğitim kurumları ve Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi iş birliğinde düzenlenmektedir.

İş birliği gerçekleştirilecek okullar; Kuzey Makedonya’da Maarif Okulları, Kosova’da Alauddin Medresesi ve Karadağ’da Mehmed Fatih Medresesi’dir. ​Bilim Seyyahları projesi, 3 Haziran 2024’te Üsküp’te Kurşunlu Han’da, 5 Haziran 2024’te Priştine’de Alauddin Medresesi’nde ve 9 Haziran 2024 tarihinde Podgoritsa Bağımsızlık Meydanında gerçekleşecektir.

​Proje kapsamındaki etkinlikler; Arkeoloji, Astronomi, Bilim Tarihi ve Bilim Oyuncakları, Biyoloji, Boyama, Canlandırma, Fizik Kimya, Matematik, Mimarlık, Origami, Robotik, Sahne Deneyleri, Teknoloji ve Yapay Zekâ gibi çeşitli atölyelerden oluşmaktadır. ​Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin gerçekleştireceği ilgili proje, halka açık bir şekilde düzenlenerek her yaş grubun ilgisini çekmektedir.

​Halka açık düzenlenen bu etkinlikler vesilesiyle Balkanlardaki soydaş ve akraba toplulukların çoğunlukta olduğu okulların halk arasında prestij ve bilinirliğine katkısı olduğu düşünülmektedir.

Read Previous

Milletvekili Salih Murat: Avrupa Cephesi İttifakı’ndan ayrılacağımız yönündeki asılsız haberleri kınamaktayım

Read Next

Yahya Kemal Beyatlı, memleketi Üsküp’te anıldı