Milletvekili Beycan İlyas: TDP Avrupa Cephesi’nde yer aldı ve yer almaya da devam edecek

Kuzey Makedonya’da 8 Mayıs’ta düzenlenen Parlamento seçimlerinde Avrupa Cephesi İttifakı’ndan milletvekili seçilen TDP Genel Başkanı Dr. Beycan İlyas, VLEN üyesi İzet Meciti’nin 3-4 milletvekilinin iktidar çoğunluğuna geçeceğine yönelik iddialarını yalanladı.

TİMEBALKAN ÖZEL

Kuzey Makedonya’da 8 Mayıs’ta düzenlenen Parlamento seçimlerinde Avrupa Cephesi İttifakı’ndan milletvekili seçilen Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı Dr. Beycan İlyas, VLEN üyesi İzet Meciti’nin “Türk toplumunun 4 yıl muhalefette kalma kapasitesi ve potansiyeli olmadığını” belirterek 3-4 milletvekilinin iktidar çoğunluğuna geçeceğine yönelik iddialarını yalanladı.

TDP Genel Başkanı ve milletvekili Beycan İlyas, konuyla ilgili TIMEBALKAN’a yaptığı açıklamada, şu anda Makedonya’da Türk partileri içerisinde Meclis’te yer alan tek Türk partisi olduğunu onun da Türk Demokratik Partisi olduğunu söyledi.

Kamuoyunda çıkan haberlere gerçekten inanmakta zorluk çektiğini kaydeden İlyas, “Özellikle İzet Meciti ve Arben Taravari son dönemlerde yapacaklarından çok bizleri konuşmaya başladılar. Belli ki bir rahatsızlık söz konusu ama tabii ki siyasette her şey mümkündür, kendilerine saygımız vardır ama bizler için çok fazla endişe etmelerine gerek yok, bunu altını çizerek söylüyorum.” dedi.

– “(VLEN) Bunların başlangıcı böyleyse o zaman vay halimize”

VLEN yöneticilerine kendi işlerine bakmaları çağrısında bulunan İlyas, “Çünkü başlangıçta eğer ki böyleyse ki hala halkın iradesinin savunulması devam edecek cephe tarafından, bunu söyleyelim. Eğer ki bunların da başlangıcı böyleyse o zaman vay halimize.” ifadelerini kullandı.

Resmi herhangi bir davet olmadığını belirten İlyas, “Bunlar tamamen mevcut olan sorunlara, dikkati farklı konulara çekmeye çalışan siyasilerin kendilerini bağlayan söylemleridir. TDP Avrupa Cephesi’nde yer aldı ve yer almaya da devam edecektir. Eğer ki bu konuda birileri teklif verecekse o da mutlaka ki hükümeti kurmaya yetkisi olan parti yapacaktır ama biz bu konuyu zaten parti içerisinde konuşmuş ve tavrımızı bildirmiştik. Avrupa Cephesi içerisinde önümüzdeki dönemde halkın iradesinin ne kadar önemli olduğunu ve buna halkın iradesine karşı yapılan bu tür bir hükümet kurma teşebbüsüne karşı duracağımızı da açıkça ifade etmekteyim.” şeklinde konuştu.

Read Previous

UNRWA: Gazze’de aileler görülmemiş acil sağlık sorunlarıyla karşı karşıya

Read Next

Maarif İşkodra Kampüsü öğrencileri, “Spartakiada 2024” yarışmasında şampiyon oldu