Merkez Bankası 2025-2027 dönemine ilişkin Stratejik Planı kabul etti

Kuzey Makedonya Merkez Bankası 2025-2027 dönemine ilişkin Stratejik Planı kabul etti.

Merkez Bankası’nın bilgisine göre, “İstikrarlı, sürdürülebilir ve yeşil bir ekonominin inşasına katkıda bulunan Merkez Bankası” sloganıyla hazırlanan Stratejik Plan, önümüzdeki üç yıl içinde özveriyle çalışacağı ana alanları da belirledi.

Stratejik Planın geliştirilmesi sırasında dinamik ortam, küresel sahnedeki trendlerden gelen yeni zorluklar ve fırsatlar dikkate alındı.

Merkez Bankası’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Para politikasının uygulanması, bankacılık sisteminin istikrarı, döviz rezervlerinin yönetimi, ekonomik araştırma ve istatistikler, ödeme sisteminin etkinliği ve nakit yönetimi alanlarındaki geleneksel yeterliliklere ek olarak, ortaya çıkan trendlerle baş etmeye özel önem verilmektedir. gelişiyor ve bu durum önümüzdeki yıllarda bu hukuki işlevleri şekillendirecek. Bu nedenle proaktif olarak beş stratejik alan belirlendi. Bütün bunlar, Makedon ekonomisinin yeşil ve dijital geçişini destekleyerek sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümesine daha fazla katkı sağlamayı amaçlıyor.”

İlk stratejik alan, istikrarı korumak ve modern bir merkez bankası inşa etmek amacıyla merkez bankacılığı işlevlerinin geliştirilmesine ayrılmıştır.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın stratejik planı, merkez bankasının misyon, vizyon ve değerlerinin, dolayısıyla görev ve yetkilerimizin gerçekleştirilmesine uygun olarak önümüzdeki üç yıl için orta vadeli bir çerçeveyi temsil etmektedir.

Read Previous

Avrupa Cephesi: Kazanan oy boşa gitmemeli, meşruiyet savaşı başladı

Read Next

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya, Netanyahu denilen vampirin barbarlığını canlı yayında izliyor