Bulgaristan İçişleri Bakanı Stoyanov, Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Uyanık ile çalışma toplantısı gerçekleştirdi

Bulgaristan İçişleri Bakanı Stoyanov ve Türkiye’nin Bulgaristan Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık, Bulgaristan ve Türkiye arasında kurulan yapıcı siyasi diyalog ve ortaklığı takdirle karşıladı.

İki yetkili, içişleri alanındaki işbirliğinin karşılıklı güven ve profesyonelliğe dayandığının altını çizdi. Bu bağlamda, Bulgaristan-Türkiye sınır güvenliği konusu da ele alındı.

Bakan Stoyanov, “Eylül 2023’ten bu yana, her iki tarafın da aldığı tüm tedbirlerin bir sonucu olarak, Bulgaristan-Türkiye sınırındaki durum son derece sakin. Bulgaristan-Türkiye sınırı iyi korunduğu için Bulgaristan üzerinden Avrupa ülkelerine yasadışı göç yolunun zor olduğunu göstermeyi başardık. Elde edilen ikili ilişkiler son derece üst düzeydedir ve bu görüş Avrupalı ortakların büyük bir kısmı tarafından da paylaşılmaktadır” dedi. Stoyanov, Büyükelçi Uyanık’a Sınır Polisinin kapasitesinin, ağırlıklı olarak Bulgaristan-Türkiye sınırı boyunca konuşlandırılacak ilave insan ve teknik kaynaklarla güçlendirilmesi için alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

 İki taraf, özellikle yaklaşan yaz sezonu ve Türkiye’ye yönelik yolcu akışındaki artış bağlamında, sınır kapıları üzerinden yük ve yolcu trafiğini kolaylaştırma imkânlarını ele aldı. Bulgaristan’da 9 Haziran’da yapılacak seçimler dolayısıyla Türk tarafının seçim sürecinin güvenliğini sağlamak üzere Bulgaristan konsolosluk servisleriyle yakın işbirliği içinde olduğu kaydedildi.

Büyükelçi Uyanık, “Bulgaristan çok değerli bir komşu, ortak ve müttefiktir. İlişkilerimiz tüm bölgemizin güvenliği ve refahı için çok önemlidir,” diye ifade etti.

Toplantı sırasında, her düzeyde düzenli diyaloğun sürdürülmesinin yanı sıra öncelikli alanlarda ve belirli konularda işbirliğinin genişletilmesi, geliştirilmesi ve derinleştirilmesi için karşılıklı hazırlık ifade edildi.






Kaynak: Kırcaalihaber

Read Previous

BMGK, çatışma alanlarında insani ve BM personelinin korunmasına ilişkin kararı kabul etti

Read Next

Cumhurbaşkanı Davkova, İtalyan mevkidaşı Mattarella ile görüştü