Cumhurbaşkanı Davkova, İtalyan mevkidaşı Mattarella ile görüştü

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova, İtalya Cumhuriyeti ziyareti kapsamında bugün İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile bir araya geldi.

Toplantıda cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova, AB ve NATO üyesi bir ülkeye ilk ziyaretinin İtalya’ya yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bunun iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin bir teyidi olduğunu ifade etti ve siyasi diyaloğun daha da ilerletilmesi için savunuculuk yapacağını vurguladı.

İki muhatap, Makedonya’nın Avrupa entegrasyon sürecinin zorlukları hakkında görüş alışverişinde bulundu; bu sırada cumhurbaşkanı, İtalya’nın Avrupa Birliği’nin genişleme politikasına verdiği önceki desteğin yanı sıra, AB’nin kabulü sırasında komşular arası anlaşmazlıkların aşılmasındaki olumlu ilişki için şükranlarını dile getirdi.

Genişleme sürecinin güvenilirliğini, uluslararası hukuka ve evrensel demokratik değerlere saygıyı sürdürmek amacıyla Cumhurbaşkanı Siljanovska Davkova, İtalya Cumhuriyeti’nin Avrupa entegrasyonuyla ilgili Kopenhag kriterlerinin yerine getirilmesine yönelik değerli süreci desteklemeye devam edeceği umudunu dile getirdi.

Aynı zamanda, Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen kilit alanlarda gerekli tüm reformların tutarlı bir şekilde uygulanması amacıyla işbirliğine hazır olduğunu ifade etti.

NATO müttefikleri olarak, Avrupa kıtasındaki mevcut güvenlik sorunlarının aşılmasında savunma işbirliğini ve karşılıklı desteği sürdürmeye hazır olduğumuz toplantıda teyit edildi.

Bu doğrultuda Batı Balkanlar’daki, bölgenin güvenlik ve istikrarını ilgilendiren siyasi durum ve açık konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Read Previous

Bulgaristan İçişleri Bakanı Stoyanov, Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Uyanık ile çalışma toplantısı gerçekleştirdi

Read Next

ABD’nin, savaş sonrası Gazze idaresinde “önemli” rol üstlenmeye hazırlandığı öne sürüldü