Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, AB Büyükelçileriyle bir araya geldi

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, uluslararası gündemin yanı sıra AB politikaları ve  dış politika konularında diğer müttefik devletlerle koordinasyonu görüşmek üzere AB’nin Kosova Ofisi Başkanı Büyükelçisi Thomas Szunyog’un  liderliğindeki EULEX temsilcisi ve  çok sayıda Avrupa ülkesinin büyükelçileri ile dün akşam bir araya geldi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Osmani, Kosova’nın, Rusya’nın yanı sıra küresel güvenlik ve barışı tehlikeye atan diğer devlet veya gruplara karşı yaptırımların onaylanması da dahil olmak üzere, AB’nin güvenlik ve dış politika alanındaki politikalarıyla tam uyum içinde olmaya devam ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan paylaşımda, Cumhurbaşkanı Osmani’nin, Kosova’da çoğu  vatandaşların refahını  etkileyen Kosova’ya yönelik tedbirlerin ayrım yapılmaksızın kaldırılması gereğini de ele alarak, Kosova’nın zaten tüm koşulları yerine getirdiğini vurguladığı belirtildi.

Toplantıda hazır bulunan Büyükelçiler, İsviçre’de düzenlenecek Ukrayna Barış Zirvesi hazırlıkları hakkında da Cumhurbaşkanına bilgi verdi.

Kosovaport

Read Previous

Bakan Fidan: Türk dünyasındaki kardeşlerimizi Gazze’deki vahşet karşısında seslerini daha fazla yükseltmeye çağırıyorum

Read Next

Bosna Hersek’te Saraybosna İş Forumu’nun 13’üncüsü düzenleniyor