Cumhurbaşkanı Siljanovska Davkova, Avrupa Büyükelçisi Geer ile görüştü

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova bugün Avrupa Birliği heyeti başkanı Büyükelçi David Geer’i kabul etti.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Siljanovska Davkova, Avrupa Birliği liderlerinin göreve başlaması nedeniyle gönderdikleri tebrikler için teşekkür ederek, Üsküp’teki Avrupa Birliği heyetiyle ülkenin katılım süreci konusunda tam işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Siljanovska Davkova, devletin stratejik hedefi ve Makedon vatandaşlarının çoğunluğunun kararlılığı olarak Avrupa Birliği’ne üyelik yolunda ilerleme sağlanması gerektiğine işaret etti.

Davkova’ya göre geleceğimiz şüphesiz Avrupa Birliği’nde olup, ülkemizin yeri tarihi, kültürel ve ahlaki gelenek ve değerlerle birleştiğimiz Avrupa ülkeleriyle aynı masadadır.

Cumhurbaşkanı, ulusal ve devlet çıkarlarını ilgilendiren konularda birliğin inşasına katkıda bulunma ve reform gündemine ilişkin siyasi ve sosyal uzlaşmanın sağlanmasına ve Avrupa bayrağı öngörülen yasaların kabul edilmesine katkıda bulunma konusundaki istekliliğini belirtti.

Read Previous

“Avrupa Cephesi” itirazlar üzerine alınan kararlara itiraz edecek

Read Next

Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti