Kosova’nın yaklaşık 1,5 milyon nüfusa sahip olması bekleniyor

Kosova’da nüfus sayım sürecinin tamamlanmasına bir hafta kaldı. Nüfus sayım sürecinde elde edilen veriler ışığında, Kosova’nın diaspora hariç yaklaşık 1,5 milyon nüfusa sahip olması bekleniyor.

Kosova İstatistik Ajansı Başkanı Avni Kastrati, şu ana kadar 1 milyon 300 bin kişinin kayıt altına alındığını söyledi. Kastrati, “1 milyon 300 bin kişi kayıt yaptırdı, nüfus sayım sürecinin biteceği 17 Mayıs tarihine kadar önümüzde bir hafta daha var. Kosova’nın diaspora hariç yaklaşık 1,5 milyon nüfusa sahip olması bekleniyor. 2012 yılına kıyasla Kosova’da 200 bin daha az nüfus olması bekleniyor. Bunun nedeni ülkeden göçün artması. Verilerimize göre, 23 bin yeni doğan ve 10 bin ölüm yaşanmış. Priştine ve Prizren’deki nüfus yoğunluğunun fazla olması nedeniyle bu iki şehirde kayıt süreci daha yavaş ilerliyor” dedi.
Sırp çoğunluğun yaşadığı kuzey belediyelerindeki nüfus sayım sürecine değinen Kastrati, 30 bin kişilik nüfustan yaklaşık bin vatandaşın kayıt altına alındığını söyledi.


Kastrati ayrıca, istatistik ve ölçümlere göre, doğurganlık oranının azalması nedeniyle Kosova’nın 2050 yılına kadar 700 bin civarında bir nüfusa sahip olabileceğini ifade etti.






Kosovaport

Read Previous

Kırmızı bültenle aranan Ramazan Bayğara, Yunanistan’da yakalandı

Read Next

Hırvatistan’da yeni hükümeti kurma görevi mevcut Başbakan Plenkovic’e verildi