Kenan Hasipi: “Çoğunun hayal dahi edemeyeceği başarılar elde ettim”

Bugün Üsküp’te Türk Demokratik Partisi’nin en üst düzey organı olan Parti Meclisi toplantısında Kenan Hasipi genel seçimlere üç ay kala istifa ettiğini açıkladı. Bu süreçte TDP’yi Genel Başkan Yardımcısı Gönül Bayraktar yönetecek.

Kenan Hasipi, iki sayfalık istifa metninde yaptığı çalışmalarla gurur duyduğunu belirterek aktif siyaset hayatını sonlardırma kararı aldığını vurguladı.

Kenan Hasipi, “Bu mektubu kaleme alırken, çoğunun hayal dahi edemeyeceği başarılar elde etmiş bir partinin başkanı olarak kendimi gururlu hissediyorum, çünkü siyaset bizim için hiçbir zaman “halka hizmet” dışında başka bir anlam taşımadı.” dedi.

Eğitimden hakça temsile kadar her alanda Türk toplumunun ilerlemesini ve her fırsatta halkımızın hak ve özgürlüklerini garanti altına alacak yasal düzenlemeleri sağlayan bir partinin genel başkanı olarak bu kutsal görevden bu şekide ayrılmak bir şeref olduğunu belirten Hasipi, “Halkımın bana ve çalışma arkadaşlarıma gösterdiği yoldan, en zor zamanlarda bile en ufak bir sapma olmadı. Kabul ettiğimiz görevin sorumluluğunu bir saniye bile unutmadan, halkımızdan aldığımız emaneti kutsal kabul edip hiçbir zaman ihanet etmedik” ifadelerini kullandı.

“Erken seçimler öncesi iç çekişmelerle güç kaybetmemesi için ayrılma kararı aldım”

Kenan Hasipi, ayrıca TDP’nin yeni bir dönemecin arefesinde olduğunu vurguladı.

Bugün Makedonya’nın en önemli siyasi partileri arasına girmiş, ülkenin tamamında şubeleri olan, kurumsallaşmayı tamamlamış, son derece tecrübeli ve etkili bir konuma sahip Türk Demokratik Partisi yeni bir dönemecin arefesinde bulunduğunu altını çizen Kenan Hesipi, “11 Aralık’ta gerçekleşecek olan ve ülke adına hayati önem taşıyan erken genel seçimler öncesinde partimizin hem iç çekişmelerle güç kaybetmemesi, hem de yeni yönetim kadrosu belirlenirken adil bir yarış ortamının oluşturulabilmesi adına, görevimden olağan parti kurultayı öncesinde ayrılma kararı aldım.” ifadelerini kullandı.

Kenan Hasipi, yaptığı yazılı açıklamada ileride de TDP’nin Türk halkının çizdiği yolda ilerleyeceğinden hiç şüphesi olmadığını da kaydetti.

Bu süreçte TDP’yi Genel Başkan Yardımcısı Gönül Bayraktar yönetecek.

TDP’den yapılan açıklamaya göre TDP 9. Olağan Kongresi’nin 11 Aralık parlamento seçimlerinden sonra 18 Aralık 2016 tarihinde Üsküp’te yapılacak.

Oysa, daha önceki takvime göre TDP’nin 9. Olağan Kongresi’nin 3 Kasım 2016’da yapılması gerekiyordu.

Read Previous

Tefeyyüz öğrencileri pazartesi ders başı yapacak

Read Next

Makedonya, Türkiye’nin FETÖ ile ilgili taleplerini kısmen karşılayacak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *