Kızılay 1500 aileye beyaz eşya dağıtacak

Sel felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren yardım çalışmalarına başlayan Türk Kızılay’ı 1500 sel mağduru aileye beyaz eşya dağıtacak.

Seyyid EMİN / TİMEBALKAN

6 Ağustos’ta Üsküp çevresinde gerçekleşen sel felaketinden bugüne kadar Türkiye’den sel bölgesine yapılan yardımların değeri 850 bin euroyu geçti. Sel felaketinin yaşandığı bölgede İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM ekipleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, TİKA, Türk Kızılayı, AFAD ile Makedonya’nın Sel Felaketi STK’lar Koordinasyon Kurulu Türkiye Üsküp Büyükelçiliği’nin koordinasyonunda yardım çalışmalarını yürüttü.

14274540_10153862396576546_714365108_o

Bugün Hasanbey’de Türkiye Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Kızılay Başkanvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı İsmail Hakkı Turunç, Kızılay Genel Sekreteri Ayşegül Genç, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tatlıcı, Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin, Sel Felaketi STK’lar Koordinasyon Kurulu temsilcisi Muhadin Limani ve dernek gönüllülerinin katılımıyla 10 aileye sembolik beyaz eşya dağıtımı gerçekleşti.

Dağıtımda konuşan Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil 6 ağustos gecesi meydana gelen sel felaketi nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün kurumlarıyla ilk günden itibaren kardeş ve dost Ülke Makedonya’nın yanında yer aldığının altını çizdi. Bu sabahki depremden dolayı da geçmiş olsun dileklerini ileten Şölendil, “Sel felaketi çerçevesinde Kızılayımız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, AFAD,  TİKA ve diğer belediyelerimiz buradaki kardeş belediyelerle, Üsküp belediyesi, Çayır Belediyesi ve Kızılhaçla her türlü yardımı devreye sokmuşlardır. Yardımlar halen devam etmektedir ve devam edecektir” şeklinde konuştu. Bugün itibariyle yaklaşık 850 bin euro civarında yardım sağlandığını bildiren Büyükelçi Şölendil, “Dost ve kardeş Makedon halkına hiçbir ayrım yapılmaksızın bu yardımlarımız sürdürülecektir” dedi.

14339935_10153862396361546_123563757_o

Kızılay Başkanvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı İsmail Hakkı Turunç, 6 Ağustosta yaşanan sel felaketi sonrası burada yaşanan hadiseye Türkiye Cumhuriyeti kurumlarının ne tür katkılar sunacağını, nasıl bır çalışma yapacağını ifade ettiklerini söylerken, “Çalışmalar esnasında söylediğimiz gibi mağdur olan insanların etnik kimliklerine bakmaksızın sokaklarını, evlerini, bahçelerini temizledik. İbadethanelerde hiç ayrım yapmadan temizlik yaptık ve herkesin takdir ve teşşekürünü alarak buradan ayrıldık” dedi.

20 tıra yakın gıda malzemesi, giyim ve hijyen malzemesi dağıtılmak suretiyle ilk günlerde yaşanan sıkıtnılara katkı sunmaya çalıştıklarını belirten Turunç, “10 yakın aileye sembolik beyaz eşya bırakacağız. Bayramdan sonra 1500 aileye beyaz eşya dağıtacağız. Bazı aileye buzdolabı, bazı aileye çamaşır makinesi, bazı aileye fırın olmak üzere ziyan olan, zarar gören eşyaların giderilmesi adına bunlar teslim edilecek” şeklinde konuştu.

14285222_10153862396716546_1724894893_o

Büyükelçiliğimiz, arkadaşlarımız ve buradaki yardım kuruluşları çok iyi bir çalışma yaparak burada kim zarar gördüyse zarar gören insanlara Makedon, Arnavut, Türk, Boşnak ayırmadan dağıtımlarımızı yapacağız diyen Kızılay Başkanvekili Turunç sözlerini şu sözlerle sonlandırdı: “Temennimiz bir daha burda yaşayan insanların böyle bir felaketle karşılaşmamaları. Ama bir sıkıntı olduğu takdirde bilsinler ki buradaki insanlara Türkiye Cumhuriyeti ve kurumları olarak her zaman burada yaşayan insanların yanındayız”.

Read Previous

Üsküp’te bir deprem daha, bu kez daha şiddetli

Read Next

Deprem Uzmanı Garevski: “Umut ediyoruz ki 15:10’daki deprem ana deprem olsun”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *