“Amacımız çocukları diş fırçalamaya özendirmek”

Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi uzmanları, Köprü Derneği ile birlikte ilkokul çocuklarına ağız ve diş sağlığıyla ilgili bilgi verdi.

Seyyid EMİN / TİMEBALKAN

Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Köprü Derneği sel bölgesindeki Hasanbey “25 Mayıs” ilkokulu, Straçinca “Kiril ve Metodi” ilkokulu ile Üsküp’te “Tefeyyüz” ve “Yaşar Bey” ilkokullarında çocuklara ağız ve diş sağlığı hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Öncelikli olarak ağız ve diş sağlığının öneminden bahseden uzmanlar devamında yanlarında getirdikleri ağız maketleriyle dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.

img_8484

Çocukları diş fırçalamaya teşvik etmek amacıyla diş fırçaları, boyama kitapları ve renkli kalemler hediye edildi. Uzmanların kendilerine gösterdiği teknikleri ağız maketlerini uygulamaya çalışan çocuklar keyifli anlar yaşadı. Yaşar Bey ilkokulu 2. sınıf öğrencisi Hasan ilk diş doktoru tecrübesini, “Doktora gittiğimde korkmadım fakat sandalyeye oturup doktor ağzıma bir sprey sıkınca olanlar oldu. Çünkü sıkılan sprey canımı acıtıyordu ve ben eve gidene kadar ağladım” sözleriyle anlattı.

img_8533

TİMEBALKAN’a konuşan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doktor Emre Korkut, “Balkanlarla aramızdaki kardeşliği, dostluğu pekiştirmek adına mesafelerin çok da bir önemi yok Konya da olsa başka bir yer de olsa gelip görmek burda bu duyguları yaşamak önemli” dedi.

img_8555

Necmettin Erbakan Üniversitesi aracılığıyla Makedonya’da sel bölgesinde mağdur olan çocuklarla bir araya gelip mesleklerinin gereklerini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Korkut, “Elimizdeki maketlerle akılda kalıcı şekilde çocuklara ağız hijyeniyle alakalı, diş fırçalamasıyla alakalı bir şeyler öğretmeyi amaçladık. Yine gelirken çocukları diş fırçalamayı özendirmek için diş fırçaları, boyama kitapları, renkli kalemler gibi küçük hediyeler getirdik. Çocukların yüzlerindeki tebessümü görmek bizim için de manevi olarak yeterli bir motivasyon kaynağı” diyerek sözlerini tamamladı.

img_8539

Hasanbey 25 Mayıs ilkokulu müdürü Fadil Murtezani, öğrencilerin ilk kez diş sağlığıyla ilgili bire bir bilgiler aldığını söyledi. “Benim de bir sınıfa giderek eşlik ettiğim, dişlerin nasıl yıkanması gerektiği, diş fırçasının ve diş macunun bilinçli kullanımının anlatıldığı bu uygulama çocuklar tarafından da çok hoş karşılandı” diyen okul müdürü Murtezani, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim okul eğitiminde teorik olarak öğrettiklerimizi çocukların uzmanlar tarafından pratik olarak görmeleri önemli. Okulumuza yaptıkları bu anlamlı ziyaretten dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum”.

img_8633

Toplamda 98 öğrencisi olan Straçinca Kiril ve Metodi ilkokulu sorumlusu Muzafere Şabani, çocukların gelişimine katkı sağlayacak faaliyetlerde işbirliğine her zaman açık olduklarını belirterek “Okulumuza Türkiye’nin Konya şehrinden misafirler geldi. Diş sağlığıyla ilgili çocuklarımıza faydalı bir sunum gerçekleştirdiler. Bu yüzden bizleri ziyaret etme zahmetine katlanan misafirlerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim bu tür misafirlere kapımız her zaman açık“ şeklinde konuştu.

Read Previous

Bir derbiden daha fazlası

Read Next

‘Üyelerimizin hepsi PKK’yı terörist örgüt olarak kabul ediyor’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *