Üsküp’te düzenlenen AGİT toplantısı trafiği etkileyecek

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 2023 Bakanlar Konseyi toplantısıyla ilgili Üsküp trafiğinde değişiklikler olacağını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, bugün saat 13.00’ten itibaren Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 2023 Bakanlar Konseyi toplantısının perşembe günkü bitimine kadar “Boris Trajkovski” Spor Merkezi yakınlarındaki caddelerin trafiğe kapatılacağını açıkladı.

Bu karara göre “İlinden” bulvarı, “Aziz Kliment Ohridski” bulvarı, “Lyubyanska” ve “8 Eylül” bulvarları “Üsküp” ve “Partizanski Odredi” kavşaklarıyla birlikte trafiğe kapatılacak.

İçişleri Bakanlığı, bu nedenlerden dolayı Karayolu Trafik Güvenliği Biriminin Üsküp şehrinin orta kesiminde özel bir trafik rejimi için önlemler alacağını duyurdu.

Zirvenin yapılması nedeniyle Hükümet kararıyla Üsküp’teki devlet ve kamu idaresi çalışanları bugün saat 12.00’ye kadar çalışacak, yarın ise devlet ve kamu idaresi ile okullar için çalışma dışı gün olacak. Üsküp Şehri bölgesindeki ilk ve orta okullar da çalışmayacak.

Özel sektörün, özellikle Karpoş Belediyesi’nin ve “Boris Traykovski” spor merkezi ile “Aleksandar Palas” Otelinin etrafında yoğunlaşan iş yerlerinin, Hükümet’in vardığı sonuçları uygulaması tavsiye edilmektedir.

Kuzey Makedonya, AGİT Bakanlar Konseyi’nde 57 ülkeden 76 heyetle birlikte ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’u Üsküp’te ağırlayacak.

Read Previous

Tüm nehirlerin ve Ohri Gölü’nün su seviyeleri arttı

Read Next

KFOR, Kosova’nın kuzeyinde varlığını dört katına çıkardı