Bulgaristan Hükümeti çocuk ve öğrencilerin fiziksel aktivite ve spor faaliyetleri için bütçe ayırdı

Bulgaristan Hükümeti, 2023 yılı için çocuklara ve öğrencilere yönelik fiziksel aktivite, spor ve spor turizmi faaliyetleri için 3 991 237 leva mali kaynak tahsis edilmesini onayladı.

Finansman, anaokulları ve okullar tarafından geliştirilen projeler için tahsis edilmektedir. Paralar, eğitim ve spor faaliyetlerine hazırlık ve katılımla ilgili faaliyetleri finanse etmek için kullanılacak. Amaç, çocukları ve öğrencileri sistematik bir şekilde fiziksel egzersizler yapmak ve spor faaliyetlerinde bulunmak için motive etmektir.

Belediye ve özel anaokulları ve okullar ile dini okullardaki 798 974 çocuk ve öğrenciye yönelik faaliyetlerin finansmanı için 3 572 614 leva sağlandı. Geri kalan 418 623 levalık tutar, devlet okullarındaki 196 çocuk ve 83 607 öğrenciye yönelik olup, bünyesinde Elektronik Sistemler Teknoloji Okulu’nu da bulunduran Sofya Teknik Üniversitesi için 6010 leva da bu tutara dahildir.

Okul öncesi ve okul eğitim sistemindeki çocuklar ve öğrenciler için fiziksel aktivite, beden eğitimi, spor ve spor turizmi faaliyetleri için farklılaştırılmış asgari maliyet bedelleri, 2020 yılında kabul edilen Bakanlar Kurulu kararıyla çocuk başına 3 leva ve öğrenci başına 5 leva olarak belirlendi. Bu paralar, her yıl Merkezi Yönetim Bütçesi Kanunu ile sağlanmaktadır.

Kırcaalihaber

Read Previous

Zelenski: “Delilimiz var, Rusya, Balkanlar’da savaş planlıyor”

Read Next

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Üsküp’e geliyor