Kovaçevski: MEPSO’nun bir bölümünün satışının planlandığı yalan haber

Başbakan Dimitar Kovaçevski, Makedonca haberde belirtilen “Makedon Elektrik İletim Sistemi Operatörü”nün (MEPSO) bir kısmının satışının planlandığı iddialarını yanıltıcı ve yanlış haber olarak değerlendirdi.

Başbakan Kovaçevski Manastır ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Bu bilgi özellikle ülkedeki muhalefet medyası tarafından yaygın olarak dolaşıyor ve muhalefet partisi basın toplantısı düzenledi. Bu, yanıltıcı iddialar ve yanlış haberlerdir. MEPSO adlı devlet şirketi, bu konu hakkında ne görüşmüş ne de görüşüyor.” dedi.

MEPSO’nun %100 devlet mülkiyetinde olduğunu vurgulayan Kovaçevski, Hükümetin MEPSO’nun satışı konusunda hiçbir görüşme yapmadığını, MEPSO ve Hükümet konusunda yanıltıcı bir bilginin söz konusu olduğunu kaydetti.

MEPSO’nun Yunan Elektrik İletim Sistemi Operatörü tarafından satışa sunulduğu iddialarına yanıt olarak Kovaçevski, Yunan medyasının kendi stratejilerine sahip olabileceğini söyledi.

Ülkenin Alexandroupolis’deki LNG terminallerine kapasite kiraladığını belirten Kovaçevski, ülkenin, ABD ve diğer ortak ülkelerden LNG gazının taşınacağı bir gaz terminalinin parçası olma hazırlığında olduğunu ifade etti. Gaz terminalinin kendi sahipleri olduğunu ve şu ana kadar böyle bir karar almadıklarını da ekledi.

Read Previous

İHH’nın “Filistin İçin Özgürlük Konvoyu” İncirlik Üssü’ne gitmek için İstanbul’dan yola çıktı

Read Next

Üsküp Murat Paşa Camii’nde görev değişikliği