Kültür Bakan Yardımcısı Luçi, İzmir’de

Kuzey Makedonya Kültür Bakan Yardımcısı Daim Luçi, dün İzmir Karşıyaka’da düzenlenen “Karşıyaka – Çaşka – Turgutlu 2023” etkinliğinin açılışına katıldı.

Kültür Bakan Yardımcısı Daim Luçi, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğin Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki dostluğun bir başka teyidi olduğunu vurguladı.

Etkinliğin ülkemizin paha biçilmez folklor ve müzik zenginliğinin yanı sıra zengin geleneğini göstermek için de büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Luçi, “Bu akşam, Makedonya pop sanatçılarının ve Çaška, Rosoman, Kriva Palanka ve Gradsko belediyelerindeki kültür ve sanat topluluklarının performanslarıyla Makedonya göçmenlerle sembolik bir köprü kuran “Karşıyaka – Çaşka – Turgutlu 2023″ etkinliğinin açılışını yapıyoruz.” dedi.

Etkinliğin birlikte kültürel bağları besleyip geliştirebileceğimizin ve herkesin yararına ortak çıkarları ilgilendiren projelerde işbirliği yapabileceğimizin bir başka kanıtı olduğunu kaydeden Luçi, “Kültür ve sanat topluluklarının performansıyla Makedonya’nın orijinal kültürünü gezecek, Makedonya melodilerini duyacak, zengin kültürel mirasımızın bir parçası olan geleneksel halk oyunlarını, eşsiz kostümleri ve rengarenk takıları göreceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Luçi, ev sahiplerine, Karşıyaka ve Turgutlu belediye başkanlarına ve İzmir’deki Makedonya Gurbetçiler Kültür ve Dayanışma Derneği “MAK – GÖÇ” başkanına şükranlarını sundu.

Burada çok sayıda bulunan ve ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin gelişmesinde yıllar içinde önemli katkılarda bulunan İzmir ve Manisa’daki Makedonya göçmenlerini selamlayan Luçi, “Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kopmaz bağların sonsuza kadar sürmesi dileğiyle, bu gece size Makedon folklorunun renkliliğinin, güneşli ve dost ülkemizin renklerinin tadını çıkarmanızı diliyorum.” şeklinde konuştu.

Read Previous

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, İsrail’in, Gazze’deki durumu dikkate almasını istedi

Read Next

İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 377 artarak 7 bin 703’e yükseldi