TİKA Başkan Yardımcısı Çevik, Türk ve Tatar Birliklerini ziyaret etti

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik soydaş birlikleri tarafından sıcak ve samimi duygularla karşılanarak uğurlandı.

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Romanya’da yürütülen çalışmalara ilişkin Romanya Türk Ulusal Azınlığı Vekili Iusein IBRAM, Tatar Ulusal Azınlığı Vekili Varol AMET ve Hırvat Ulusal Azınlığı Vekili Ghera Giureci Slobodan ile Romanya Parlamentosu’nda bir araya geldikten sonra beraberindeki heyet ile Köstence’ye geçerek, Romanya Demokrat Türk Birliği ile Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği’ni ziyaret etti.

ROMANYA DEMOKRAT TÜRK BİRLİĞİ ZİYARETİ

Demokrat Türk Birliğinde, Birlik Genel Başkanı Febdi Osman, Köstence Vali Yardımcısı Şenol Ali ve Birlik yönetimi tarafından çok samimi bir şekilde karşılanan TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Türk Birliğinde faaliyetlere ilişkin bilgi alıp değerlendirmelerde bulundu. Türk Birliğince Dr. Mahmut Çevik’e samimi düşünce ve önerileri için teşekkür edildi.

ROMANYA MÜSLÜMAN TATAR TÜRKLERİ BİRLİĞİ ZİYARETİ

Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği’ne gelişte Birlik Başkanı Celil Eserghep ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik ve beraberindeki heyet, Tatar Türkleri için birliğin yaptığı faaliyetlere ilişkin bilgi alıp değerlendirmelerde bulundu. Birlik hatıra defterini de imzalayan Çevik; sürgünün 79 yılında vefat eden Tatar Türklerini de rahmetle andı.

Read Previous

AB Temsilcisi Lajcak, Kosova ile Sırbistan arasında gerilimin düşmesinin acil olduğunu söyledi 

Read Next

Gazze’de kimliği tespit edilemeyen parçalanmış cenazeler toplu mezarlara defnediliyor