Bulgaristan Başbakanı Denkov, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Gafarova ile bir araya geldi

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Başkanı Prof. Dr. Sahiba Gafarova ile bir araya geldi.

Görüşmede öne çıkan konu ise geçen yıl hizmete giren Yunanistan-Bulgaristan sistemler arası doğal gaz bağlantı hattı oldu. Ara bağlantı hattı, hem Bulgaristan hem de tüm Orta ve Güneydoğu Avrupa bölgesi için doğal gaz kaynaklarının çeşitlendirilmesi açısından birincil öneme sahiptir. Bu sayede Bulgaristan Azerbaycan’dan alınan doğal gazı mutabakata varılan tam miktarlarda alıyor.

Başbakan, Bulgaristan’ın Avrupa ile Asya arasındaki ticareti kolaylaştırmaya yardımcı olacak ulaştırma bağlantısı alanında ikili ilişkilerin daha geniş çapta geliştirilmesine yönelik fırsatlarla ilgilendiğini belirtti.

Akademisyen Denkov ve Prof. Gafarova, eğitim alanında iyi bir işbirliğine de dikkat çektiler. Konuk, bugün erken saatlerde ziyaret ettiği Sofya St. Kliment Ohridski Üniversitesi Azerbaycan Dili ve Kültür Merkezi ile ilgili izlenimlerini paylaştı. On yıldan beri faaliyet gösteren merkez sayesinde Bulgaristan’dan birçok üniversite öğrencisi Azerbaycan’ın dili ve kültürünü tanıma fırsatı buluyorlar.




Kaynak: Kırcaalihaber

Read Previous

Priştine Havalimanı’ndan 8 ayda 2 milyon yolcu uçtu

Read Next

Romanya-Kosova maçı “Kosova Sırbistan’dır” pankartıyla durdu