Kurti ve Vucic bugün Brüksel’de bir araya gelecek

Kosova Başbakan Albin Kurti ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Avrupa Birliği arabuluculuğunda iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında bugün Brüksel’de bir araya gelecek.

Avrupa Birliği Dış Politika Şefi Josep Borrell, AB Diyalog özel elçisi Miroslav Lajçak’ın da katılımıyla saat 18:00’de Kurti ve Vuçiç ile ortak bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Kosova ve Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için varılan anlaşmanın uygulanmasına odaklanılacak.

AB tarafından yapılan açıklamada, “Tarafların, gündemin ilk maddesi olarak Kayıp Şahıslar Bildirgesi’ni onaylaması bekleniyor. Ardından Kosova’da Sırp çoğunluğa sahip Belediyeler Birliği/Belediyeler Topluluğu’nun ilk taslak tüzüğüne ilişkin sunum/tartışma yapılacak. Taraflar ayrıca siyasi öneme sahip güncel konuları tartışma fırsatına da sahip olacaklar” ifadelerine yer verildi.

Görüşmenin ardından Borrell’in basın açıklaması yapması bekleniyor.

AB Diyalog özel elçisi Miroslav Lajçak görüşmenin oldukça önemli olduğuna vurgu yaparken, Başbakan Albin Kurti dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Müzakerelere hazırlanmak karmaşık ve basit. Karmaşık, çünkü çok fazla bilgi ve ayrıntı var, basit çünkü Kosova’nın istekleri açık, basit ve asil” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kosovaport

Read Previous

Devlet Tiyatroları, “Dünyanın Eski Zamanlarında” oyunuyla Arnavutluk’ta sahneye çıkacak

Read Next

AİHM, Bulgaristan’da seçim kampanyasında Türkçe konuşan siyasetçiye verilen cezayı “ifade özgürlüğüne” aykırı buldu