Leyla Şerif Emin ve Mümin Ali’nin kitapları Prizren’de tanıtıldı

Kosova Türk Yazarlar Derneği, Köprü – Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği, Kosova Yunus Emre Enstitüleri ortaklaşa işbirliğinde Divan Yayıncılık’tan neşredilen yazar şair, Türkolog Mümin Ali’nin “Köprü Dergisi Ekseninde Teşekkül Eden Makedonya Türk Edebiyatı” ve Türkiye’de Büyüyen Ay Yayınları’ndan neşredilen Köprü Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, şair, Türkolog Leyla Şerif Emin’in “Kaybolmazsan Bu Şehir Hâlâ Senin – Rumeli’de Şehir ve Zaman” kitaplarının tanıtım ve imza günü programı Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nde düzenlendi.

Gecenin moderatörlüğünü Kosova Türk Yazarlar Derneği Eşbaşkanı Dr. Taner Güçlütürk ile Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği Başkan Yardımcısı ve Art Theatre Direktörü Sonay Buş yaptı. 

Kitap tanıtım programına T.C. Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Komutanı Albay Recai Yılmaz, Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ramazan Yılmaz, Kosova Türk Yazarlar Derneği Başkanı Zeynel Beksaç, Kosova Türk Yazarlar Derneği Şeref Başkanı İskender Muzbeg, Köprü Derneği Başkanı Hüsrev Emin, KDTP Milletvekili Fidan Brina Jılta, Köprü Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Leyla Şerif Emin, yazar şair Mümin Ali ve edebiyatseverler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü onuruna tertiplenen kutlamalar çerçevesinde düzenlenen kitap tanıtım programının başında şehit ve gazilerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Programın açılış konuşmasını Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ramazan Yılmaz, selamlama konuşmalarını Kosova Türk Yazarlar Derneği Başkanı Zeynel Beksaç, Köprü Derneği Başkanı Hüsrev Emin, KDTP Milletvekili Fidan Brina Jılta ve T.C. Prizren Başkonsolosu Celal Doğan yaptı.

Mümin Ali’nin “Köprü Dergisi Ekseninde Teşekkül Eden Makedonya Türk Edebiyatı” kitabının tanıtımını Kosova Türk Yazarlar Derneği Eşbaşkanı Dr. Taner Güçlütürk yaptı. 

Mümin Ali’nin kitabı tanıtıldıktan ve biyografisi okunduktan sonra kitabın müellifi duygu ve düşüncelerini kürsüden paylaştı.

Ardından  Leyla Şerif Emin’in “Kaybolmazsan Bu Şehir Hâlâ Senin – Rumeli’de Şehir ve Zaman” isimli kitabı tanıtım kısmına geçildi.

Kitaptan önemli kesitler hazırlanan resital ile sunuldu. 

Leyla Şerif Emin’in “Kaybolmazsan Bu Şehir Hâlâ Senin – Rumeli’de Şehir ve Zaman” isimli kitabı üzerine Kosova Türk Yazarlar Derneği Şeref Başkanı İskender Muzbeg, ardından Kosova Türk Yazarlar Derneği Başkanı Zeynel Beksaç konuşma yaptı.  

Leyla Şerif Emin’in kitabı tanıtıldıktan ve biyografisi okunduktan sonra kitabın müellifi duygu ve düşüncelerini kürsüden paylaştı.

Kitap tanıtım programı toplu aile fotoğrafı ve imza töreni ile son buldu.

Read Previous

Bosna Hersek’te Müslümanları hedef alan duvar yazıları tepki çekti

Read Next

Şiddetli rüzgar Vodno Dağı teleferiğini kullanan vatandaşları mahsur bıraktı