Sofya Üniversitesi’nin 118 bölümüne lise bitirme notlarıyla başvurulabilecek

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sofya Kliment Ohridski Üniversitesi’nden (SU) yapılan açıklamada, üniversitenin 2023/2024 akademik yılında 120 lisans programından 118’ine başvurular için lise mezuniyet sınavlarında alınan notları yarışma sonuçları olarak tanıyacak.

Karar dün SU Akademik Konseyi’nin yönetmelik, bölümlere başvuru için not ortalamaları ve iki aday öğrenci başvuru dönemlerinin düzenlenmesi için program gibi 2023’teki aday öğrenci başvuru sürecine ilişkin belgelerin kabul edildiği toplantısında alındı.

SU, aday öğrencilerle tıp ve eczacılık uzmanlık dallarında eğitim için biyoloji ve kimya, Matematik ve Bilişim Fakültesi, Fizik Fakültesi ve İktisat Fakültesi bölümleri için matematik, Fizik Fakültesi bölümleri için fizik, “Güzel Sanatlar” ve “Grafik Tasarım” uzmanlık alanları için İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, coğrafya ve mülakat sınavları yapacaktır.

Aday öğrenciler, biyoloji ve kimya sınavlarından aldıkları puanlarla Biyoloji Fakültesi, Kimya ve Eczacılık Fakültesi ve Fizik Fakültesi bölümlerine de başvurabilecekler.

İlk öğrenci başvuru sınav dönemi 1, 2 ve 8 Nisan 2023 tarihlerini, ikincisi ise 3, 4, 10, 11, 17 ve 18 Haziran 2023 tarihlerini kapsayacak.

Başvuru sınavlarına katılım için başvurular yalnızca elektronik yolla yapılacak. Başvuru süreci, 27 Şubat sabah 8:30’da başlayacak. Birinci sınav dönemi için son başvuru tarihi 27 Mart saat 17:00, ikincisi için ise 29 Mayıs saat 17:00’dir. Sınava giriş ücreti 30 levadır.

Sofya Üniversitesi’nin Burgaz’da yeni açılan şubesinde Müzik Medya Teknolojileri ve Ses Yönetmenliği Bölümü’ne kabul, müzik, Bulgar Dili ve Edebiyatı ve İngilizce ’den mezuniyet sınav notları veya lise diplomasında yer alan müzik, bilişim teknolojileri ve yabancı dil notları arasında yapılacak tercihe göre yapılacak.

Öğrenci adayları, 12 Haziran saat 08:30 ile 3 Temmuz saat 17:00 arasında başvuru için kayıt yaptırabilecekler.

Sıralama için kayıt olma ve gerekli belgeleri gönderme işlemleri yalnızca elektronik ortamda yapılacak.  

10 Temmuz’da aday öğrencilerin ilk etap sıralamasının sonuçları açıklanacak. İkinci etabın sonuçları 18 Temmuz’da, üçüncü etabın sonuçları ise 25 Temmuz’da açıklanacak.

Kaynak: Kircaalihaber

Read Previous

Regaip Kandili bugün idrak edilecek

Read Next

Ensar ve Köprü derneklerinden ilkokul öğrencilerine takviye kursları