Üsküplü gazeteci Seyhan Yakupi Prizren’de panele katıldı

Üsküplü gazeteci-yazar Seyhan Yakupi Bağdat Prizren’de düzenlenen “Balkanlarda Türk Kadınının Konumu” paneline katıldı.

Prizren Yunus Emre Enstitüsü (YEE)’de düzenlenen panele Kosova Türk Demokratik Partisi Milletvekili Fidan Brina Jilta, Eğitimci Ayser Leskovci’nin de katıldığı panele ilgi yoğundu.

İlk konuşmacı olan milletvekili Jilta, kadınların konumuna değinirken şunları söyledi:

Kendi hayat hikayesinden bahsederken önce tıp eğitimini bitirdiğini ardından Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olduğunu ve daha gençlik yıllarından siyasete girme konusunda istekli olduğunu bildirdi. Bugün Kosova Meclisi’nde kadınların önemli yerlere geldiklerini ve hatta ülkenin cumhurbaşkanının da kadın olmasının gurur verici olduğunu ekledi.

Ardından konuşan Seyhan Yakupi Bağdat, sadece Balkanlarda değil dünyadaki bütün kadınların birer zümrüdü anka kuşuna benzediğini ve kadın konumunun islamiyetin gelmesiyle birlikte yüce bir makam olduğunu belirtti.

Kadının her alanda ister istemez mutlaka güçlü olması gerektiğini ve kadının doğasında bu gücün var olduğunu ekleyerek gelecek nesillere güçlü kadın modeli olma mecburiyeti hissettiğini ekledi.

Son olarak eğitimci Ayser Leskovci, bir eğitmen olması hasebiyle özellikle kız çocuklarının son yıllarda eğitime daha fazla önem vermelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Leskovci, “Kadın demek anne demek, anne ise gücü bitmeyen ve savaşçı bir ruha sahip kutsal varlık demektir.” dedi.

Panelden sonra Zübeyde Hanım Korosu Türk Sanat Müziği sundu ve panelistlere plaket takdim edildi.

Read Previous

Bulgaristan Başbakanı Petkov, hükümetinin istifasını sundu

Read Next

Petkov: Üsküp’ün artık geleceği için seçim yapma imkanı var