Ukrayna konulu MGK toplantısı sona erdi

Kuzey Makedonya Milli Güvenlik Konseyi’nin (MGK) 15. oturumunda Ukrayna’daki son durum ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen MGK toplantısında Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarıyla ilgili ülke ve bölgedeki güvenlik durumu görüşüldü.

MGK toplantısına Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski’nin yanı sıra Meclis Başkanı Talat Caferi, Başbakan Dimitar Kovaçevski, Savunma Bakanı Slavyanka Petrovska, İçişleri Bakanı Oliver Spasovski ve üyeler Trayan Gocevski, Nenad Markovik ve Veton Latifi katıldı.

Cumhurbaşkanı’nın daveti üzerine İstihbarat Teşkilatı Başkanı, Milli Güvenlik Teşkilatı Başkan Yardımcısı ve Genelkurmay Başkanı da MGK toplantısına katıldı.

Oturumda, Kuzey Makedonya’nın NATO Büyükelçisi ve Ukrayna’daki son gelişmeler ve NATO bünyesinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi veren Kiev Büyükelçisi de yer aldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik, can ve mal kaybına yol açan askeri harekatı, Güvenlik Konseyi toplantısında kınandı.

Ülkedeki güvenlik durumunun istikrarlı olduğunu belirten konsey üyeleri, yetkili kurumların zamanında hareket edebilmesi için durumu izlemeye devam etmesi ve gelişmelere göre olası senaryoları hazırlaması gerektiği ifade edildi.

Oturumda ülkenin yeterli emtia rezervine ve enerjiye sahip olduğu bilgisi verildi. Yetkili kurumlar, gerektiğinde müdahale edebilmek için durumu günlük olarak izlemekle görevlendirildi.

Devlet tarafından Ukrayna’da bulunan Makedon vatandaşlarının ve Kiev’deki büyükelçiliğimiz çalışanlarının güvenli tahliyesi için gerekli önlemleri alındığı kaydedildi.

NATO üyesi olarak Kuzey Makedonya’nın, Müttefikler tarafından üstlenilecek gelecekteki faaliyetler konusunda İttifak ve Müttefiklerle düzenli koordinasyon halinde olduğu vurgulandı.

Read Previous

Başbakan Kovaçevski Borell ile telefonda görüştü

Read Next

Üsküp’te Luna Park inşaat projesi başlıyor