Küçük, Kuzey Makedonya ile üyelik müzakerelerinin bir an önce açılmasını talep ediyor

Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu Üyesi, Avrupa İçin Liberaller ve Demokratlar İttifakı (ALDE) Eş Başkanı ve Kuzey Makedonya daimi raportörü İlhan Küçük, Kuzey Makedonya ile üyelik müzakerelerinin bir an önce açılmasını talep etti.

Kuzey Makedonya daimi raportörü İlhan Küçük’ün son raporunda bir kez daha Kuzey Makedonya ile katılım müzakerelerinin hızla başlatılması çağrısında bulunuluyor ve Sofya ile Üsküp arasında yenilenen diyaloğun siyasi ivmesinden duyulan memnuniyet belirtiliyor.

“Avrupa entegrasyonunun hızını ve güvenilirliğini sürdürme gereğini” hatırlatan Küçük, “Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile katılım müzakerelerinin, her iki ülkenin de gerekli koşulları yerine getirmesi ve kilit alanlarda sürdürülebilir sonuçlar elde etmesi koşuluyla hızla açılması” çağrısında bulundu.

Küçük’ün raporunda, Kuzey Makedonya’nın AB üyeliği yolunda devam eden ilerlemesini, çok kültürlülük ve etnik uyum konusundaki kararlılığını ve devam eden olumlu ikili angajmanını memnuniyetle karşılanıyor.

Küçük, diğer şeylerin yanı sıra, Kuzey Makedonya’yı hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığı, yolsuzlukla mücadele, kamu yönetimi reformu ve medya özgürlüğünün pekiştirilmesi yönündeki çabalarını sürdürmeye ve yoğunlaştırmaya davet etti.

Read Previous

Türkiye Yunanistan’a protesto notası verdi

Read Next

Son 24 saatte 674 yeni vaka, 21 ölü