Yeni tur Pırjino müzakerelerinde iyimserlik havası henüz hissedilmiyor

Pırjino Anlaşması’nı imzalayan siyasi partiler arasında yürütülen yeni tur müzakerelerde iyimser açıklamlar ve değerlendirmeler henüz yok. Görüşmeler AB Büyükelçisi Aivo Orav’ın rezidansında gerçekleşti.

Bir haftalık bir aradan sonra ABD ve AB Büyükelçileri Jess Baily ve Aivo Orav bugün siyasi parti temsilcileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirdiler.

Resmi olmayan kaynaklara göre, bugün, ayrıca uzun bir aradan sonra dört siyasi parti temsilcisi aynı müzakare masasına oturdu.

Gürüşmelerde medya ve seçmen listeleri gündeme geldi.

AB Büyükelçisi Aivo Orav, kısaca “Görüşmeler devam ediyor, umut ediyorum ki en kısa bir zaman içerisinde devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Demokratik Bütünleşme Birliği milletvekili Artan Grubi, siyasi parti temsilcilerinin aynı masa etrafında oturması bile bir ilerleme olduğunu kaydetti.

Grubi, “Seçmen listesi ve medya konularını görüştük. Seçimler tarihi konusu gündeme gelmedi. Somut bir şey olduğunda sizlerle paylaşacağız” dedi.

Makedonya Sosyal Demokratlar Birliğinden Radmila Şekerinska ise seçimler tarihi ve geçiş hükümeti konusuna henüz gelinmediğini, ilk önce seçim şartları konusunda mutabakat sağlanması gerektiğini kaydetti.

Şekerinska, “Biz sorunları çözmek için sürekli girişimlerde bulunuyoruz. Bu çok hızlı bir şekilde gerçekleşebilir, sadece siyasi iradenin olması gerekiyor” dedi.

VMRO-DPMNE temsilcisi Nikola Todorov ve Arnavut Demokratik Parti temsilcisi İmer Aliu basına açıklama yapmadılar.

Read Previous

Türkçe Kırçova Belediyesi’nde resmi dil oldu

Read Next

Jirinovski: “Ne mutlu Türküm diyene”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *