Kosova, Kovid-19 aşısını sağlamaya çalışıyor

Kosova,  Avrupa Birliği (AB) ile işbirliği içinde, Covid-19 aşısını mümkün olan en kısa sürede sağlamak için çalışmalarını koordine ederek, çaba harcamakta.

Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakan Yardımcısı Muhamet Brajshori,  AB’nin Genişleme ve Komşuluktan Sorumlu Komisyon Üyesi Oliver Varhelyi ile gerçekleştirdiği video konferansta,  Kosova’nın Covid-19’a karşı koruma  süreci için gerekli altyapının hazırlanması ve aşı sağlama hazırlıkları hakkında Avrupa Komisyonu’na bilgi verdi. Brajshori, Kosova  Sağlık Bakanlığı ve Kosova Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsünün bir eylem planı olduğunu da hatırlattı.

AB Komisyonu, aşıların Batı Balkanlar için  zamanında temin edilmesi  için Kosova ve bölgedeki diğer ülkelerle birlikte çalışıyor. Avrupa Komisyonu, bu çabayı ve koordinasyon düzenlemelerini desteklemek için fon ayırıyor.

Önümüzdeki günlerde Kosova  Dışişleri Bakanlığı , Covid-19 aşısının sağlanması ve yeterli şekilde dağıtılmasını ve nüfusun aşılanmasını mümkün kılan ortak planları ve eylemleri ayrıntılı olarak tanımlamak için Komiser Varhelyi ile yakın iletişim halinde olacak.

AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi   Oliver Varhelyi yakın bir  gelecekte Batı Balkan ülkelerine  aşı sağlayabilmek için taahhütte bulunulacağı sözünü  veridi.

Kosovaport

Read Previous

Bulgaristan Başmüftüsü, Azerbaycan Büyükelçisi ile görüştü

Read Next

Yunan Başbakan Miçotakis’ten aşı açıklaması