Spasovski: Sıkılaştırılan polis kontrolleri trafik kazalarının azalmasına neden oldu

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski, son dönemde sıkılaştırılan polis kontrollerinin trafik kazalarının azalmasına sebep olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Oliver Spasovski trafik güvenliği mobil birimini ziyaretinde yaptığı sunumda geçen ay trafik kazalarında 7 kişinin hayatını kaybettiğini, Kasım 2019’da ise 11 kişi hayatını kaybettiğini ve bunun yüzde 36’lık bir düşüş olduğunu belirtti.

Eylül ayında İçişleri Bakanlığı’na döndükten sonra, vatandaşların güvenliğini artırmak için bir dizi operasyonel eylemle başladıklarını kaydeden Spasovski, “Analizler, bu yoğunlaştırılmış kontroller ilerledikçe, vatandaşların trafik kurallarına ve yönetmeliklerine uyum konusunda daha disiplinli olduklarını, bunun da özellikle daha ciddi sonuçları olan trafik kazalarının sayısında azalma ile sonuçlandığını göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Spasovski, sıkılaştırılmış eylem kontrollerinin başlangıcından bu yana 7.404’ü hız limiti ihlali, 615 kırmızı ışık ihlali, 7.306 ehliyetsiz araç kullanma, 5.829 kayıtsız araç ve 854 toplu taşıma araçları cezaları olmak üzere toplamda 43 bin 170 yaptırım uygulandığını belirtti.

Bakan Spasovski, görevlerini profesyonelce ve özverili bir şekilde yerine getiren polisin sıkılaştırılmış kontrollere devam edeceğini açıkladı ve eylem kontrollerinin iş birliği ve takibi için medyaya teşekkür etti.

Read Previous

Dışişleri Bakanı Osmani yarın Avrupa Parlamentosu’nda konuşma yapacak

Read Next

Mickoski’den 100. gününü tamamlayan Hükümet’e eleştiri