Ömür Şölendil: “Türkiye ve Makedonya’ya hayırlı olsun”

Üsküp’te bugün başlayan Uluslararası Turizm Fuarında, Türkiye Cumhuriyeti 90 metre karelik bir alanda, bu yıl farklı olarak kültür turizminin yanı sıra Antalya şehrinin sağlık turizm potansiyeli tanıtılacak.

Haber: Hüsamettin Gina / Fotoğraf: Aydın Davud

IMG_2999

Ziyaretçilerden yoğun ilgi gören Türkiye Cumhuriyetinin standının açılışını Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil yaptı.

Açılışın hemen ardından basına açıklama yapan Ömür Şölendil, Üsküp’te her yıl geleneksel olarak düzenlen Kültür ve Turizm fuarının bugünkü açılışına katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu vurguladı.

iç haberde

Ömür Şölendil, “Bu yıl ağırlıklı olarak sağlık turizmi üzerine  durulacak. Bildiğiniz gibi sağlık turizm artık dünyamızın en önemil turizm unsurlarından biri haline gelmiştir. Tabiatıyla bu tip fuarlar hem Türkiye’nin tanıtılması hem Türkiye ile dost ve kardeş Makedonya arasında kültürel ve turistik ilişkelerin geliştirmesine imkanlar sunmaktadır. Bu yüzden bunu düzenleyenelere Makedon makamlarına Türkiye’den gelen değerli kardeşlerimize ve burdaki düzenleyicilere teşekkür ve tebriklerimi sunmak istiyorum” şeklinde konuştu.

IMG_3120

Sağlık turizminde Antalya çok iddiali

Türkiye’nin standında bu yıl ana tema olarak sağlık turizmine önem verdiklerini belirten Üsküp Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Hakan Özçelik, Türkiye’nin özellikler Antalya şehrinin bu konuda çok iddialı olduğunu vurguladı.

Hakan Özçelik, “Türkiye sağlık turizm alanından çok ileri teknolojiye, yetişimiş insan gücüne sahip.  Fiyatlarda makul. Bu nedenle Makedonya vatandaşlarını sadece kumsal turizm için değil sağlık turizm için de davet ediyorum. Kaldı ki turizm sezonuna Türkiye çok iyi hazırlık yapıyor. Güvenilir olduğunu ben altını basarak vurgulamak istiyorum. Her yıl olduğu gibi yine makedonyalı turistleri bekliyoruz” dedi.

IMG_3155

Sadettin Dikmen: “Antalya’da emin ellerdesiniz”

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı uzmanı Sadettin Dikmen, Antalya’nın dünyada en ço ziyaret edilen 5 kent arasında yer aldığını vurguladı.

Sadettin Dikmen, “Gerek alternetif turizm, gerek spor, gerek sağlık turizm ile dünyanın parlayan bir yıldızı. Amerika’da, Avrupa’da ve diğer ülkelerde bulabileceğiniz tüm tedaviler daha başarılı bir biçimde daha uygun fiyatlarla Antalya’da da yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Sağlık problemleri yaşayanları hem dinlenip hem tedavi görmek isteyen vatandaşları  Antalya’ya davet ettiklerini belirten Sadettin Dikmen, “Antalya’da emin ellerdesiniz” dedi.

Read Previous

Kimlik kartı uygulamasına son 3 gün kaldı

Read Next

Özel Yetkili Savcı Yaneva: “Adalet kazanacak”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *