MATÜSİTEB’ten MRT Türkçe Yayınları’na tebrik

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB), Makedonya Radyo Televizyonu (MRT) Türkçe yayınlarının yeni açılan MRTV 4 kanalına geçerek yayın süresini 11 saate çıkarması üzerine tebrik mesajı yayınladı.

MATÜSİTEB, Makedonya Radyo Televizyonu (MRT) Türkçe yayınlarının yeni açılan MRTV 4 kanalına geçerek yayın süresini 11 saate çıkarması üzerine tebrik mesajı yayınladı. MATÜSİTEB’in sosyal medya hesabından yayınladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verildi:

Kıymetli kamuoyu,

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi salgını ile içerisinde bulunduğumuz sorunlu dönemde yüzlerimizi güldüren olumlu gelişmeler de yaşanıyor.

Kuzey Makedonya Türklerinin sesi olan Makedonya Radyo Televizyonu Türkçe yayınlarının süresi uzatılarak 11 saate çıkartıldı. Kamu yayın kuruluşunda 51 yıldır aralıksız varlığını sürdürmüş anadilimizde yayınlar yeni kurulan MRT4 kanalından izleyici ve dinleyiciyle buluşmaya devam edecektir.

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği – MATÜSİTEB – olarak bu topraklarda varlığımızın en büyük ispatlarından biri ve kimliğimiz ile kültürümüzün muhafazasında en önemli faktör olan Türkçe’mizin yaşatılması açısından elzem değere sahip bu gelişmeyi memnuniyetle karşılıyoruz. Ayrıca emeği geçen herkese şükranlarımızı arz eder, MTV Türkçe yayınlar bölümünde çalışan arkadaşlarımızı başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Geçen yılın Aralık ayında düzenlediğimiz ”Kuzey Makedonya Türkleri Yücel Ödülleri – 2019” ödül takdim töreninde ”Jüri Özel Ödülü”ne 1969 yılından itibaren var olan MTV Türkçe Televizyon ve 1944 yılından itibaren var olan MTV Türkçe Radyo yayınları layık görülmüş, başarıları taçlandırılmıştı.

Saygılarımla,

Hüsrev EMİN
MATÜSİTEB Genel Başkanı

Read Previous

Yunanistan’da vaka sayısı 2.207’ye ulaştı

Read Next

MATTO’dan ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *