Buyar Osmani: Kuzey Makedonya’ya 55 solunum cihazı sağlanacak

Başbakan Yardımcısı Buyar Osmani düzenlediği basın toplantısında, “koronavirüsü ile mücadele esnasında Kuzey Makedonya’ya 55 yeni solunum cihazı” sağlanacak dedi.

Osmani, 55 solunum cihazından 25 tanesinin Norveç tarafından sağlandığını ve bu aygıtların şu anda bulundukları Türkiye’deki depodan ülkeye getirilmesi konusunda düşünüldüğünü açıkladı.

Diğer 30 solunum aygıtının Çin’den getirileceğini ve bunların da aynı şekilde transportasyonu konusunda çare arandığını belirten Başbakan Yardımcısı Osmani, pandemi yüzünden transportasyon işlemleri konusunda genel anlamda zorluk çekildiğini ifade etti.

Osmani ayrıca, Çinden getirilecek olan solunum cihazlarının, Avrupa Birliği (AB) tarafından karşılandığını bildirerek “Çin’den solunum cihazı talebinde bulunan 100 ülke var, fakat stoklarda çok cihaz yok. Üretildiği gibi bize getirilecek.” şeklinde konuştu.

Bunun dışında Osmani, daha 200 solunum cihazının alınması için çalışıldığını bildirdi.

Read Previous

Türk öğrencilerin İngiltere’den Türkiye’ye dönüş ve karantina öyküsü

Read Next

Son 24 saatte 24 yeni koronavirüs vakası

One Comment

  • You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic. Really.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the internet, someone with a little originality!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *