Bulgaristan Başbakanı Borisov, koruyucu giysi üreten şirketi ziyaret etti

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, koruyucu giysi üreten bir şirkete ait işyerini ziyaret etti. Başbakan’a bu ziyarette Başbakan Yardımcısı Tomislav Donçev, Sağlık Bakanı Kiril Ananiev ve Koronavirüs Kriz Masası Başkanı Tuğgeneral Dr. Ventsislav Mutafçiyski eşlik ettiler.

Başbakan, ”Tüm Avrupa Birliği (AB) üyesi devletlerin bu konuda uzun süreli sözleşmeleri vardır. Bir anda teslimatlar durdu. Acilen Bulgar şirketlerini bir araya getirdik. Acil bir durumda halihazırda 40 000 metre kumaş üretildi. Bu tür 2000 giysimiz oldu. Bu kadar hızlı yeniden organizasyon acaba başka bir yerde var mı? Bu duruma daha uzun süre hazırlanıyoruz. Birkaç bin solunum cihazımız var, ancak teslimatta gecikmeler de var. Solunum cihazları için 5 milyon lava ödedik. Birer, ikişer, üçer her şey alınacak. Yeni ambulanslarda solunum cihazları var. Mümkün olduğu kadar çabuk hareket ediliyor” diye izah etti.

Borisov, ”Bulgaristan’da söz konusu olmayan yasadışı göç, komşu ülkelerde büyük bir beladır. Bizde sıfır düzeydedir” diye vurguladı.

Başbakan, ”Tek sözle paniğe kapılmadan disiplini koruyarak ve önlemler alarak bu durumla baş etmemiz gerekir” dedi ve koronavirüsü bulaşmış hastaların hemen farkına varan Gabrovo şehrindeki sağlık görevlilerine minnettarlığını dile getirdi.

 

Kircaalihaber.com

Read Previous

Bulgaristan’da 9 koronavirüs vakası daha tespit edildi

Read Next

İtalya’da koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1016’ya yükseldi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *