Bulgaristan’da 9 koronavirüs vakası daha tespit edildi

Blood sample with respiratory coronavirus positive

Koronavirüsle Mücadele ve Önlemlerle ilgili Ulusal Kriz Masası Başkanı Tümgeneral Ventsislav Mutafçiyski bugün 99 virüs testinden 9’unun pozitif çıktığını duyurdu.

Bütün bu yeni vakaların Sofya’dan vatandaşların olduğu açıklandı.

Bütün hastaların farklı yaş gruplarından ve değişik hikayeleri olduğu açıklandı. Yeni virüs taşıyıcılarından 4 kişi Sofya’da Akciğer Hastalıkları Kliniğine karantinaya alındı.

Hastalığın tespit edildiği kadınlardan biri ise, ispanya ve İngiltere’ye tıp kongrelerine giden ve koronavirüsü tespit edilen doktor vakasıyla aynı kongrelere gitmiş bir kadındır.

Londra ve İspanya gezisi grubundan iki kadından birinin ağır bronşiti olduğu, diğerinin ise durumunun daha iyi olduğu bildirildi.

Bugün ortaya çıkan yeni dokuz koronavirüs vakasıyla bağlantısı olan 200’den fazla kişi aranıyor. Ulusal Polis ekipleri de hastalarla bağlantılı kişileri arama çalışmalarına katılıyor. “Pirogov” hastanesinde hayatını kaybeden 66 yaşındaki kadının eşinin sağlık durumu da ciddiyetini koruyor. Doktor Mutafçiyski, bu hastanın durumunda kötüleşme olmadığını, ancak iyileşme de gözlenmediğini açıkladı.

Gabrovo ve Pleven’deki koronavirüs vakalarında komplikasyonlar yok.

Doktor Mutafçiyski, Levski takımından bir futbolcunun yarın teste tabi tutulacağını kaydetti. BNR’nin haberine göre, übüyük ihtimal Nigel Robertha söz konusudur.

Bulgaristan’da şimdiye kadar yedi COVİD 19 vakası tespit edilmişti. Hastalardan bir kadın dün “Pirogov” hastanesinde hayatını kaybetti.

 

Kircaalihaber.com

Read Previous

AB’den Yunanistan’daki sığınmacıların ülkelerine dönüşü için geçici mekanizma

Read Next

Bulgaristan Başbakanı Borisov, koruyucu giysi üreten şirketi ziyaret etti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *