Bulgaristan’da okulların grip tatili uzatılmayacak

Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanı Krasimir Vılçev, NOVA TV’ye verdiği demeçte, “İnfluenza B virüs suşlarının neden olduğu grip salgınından dolayı okulların tatil süresi uzatılmayacak. Ancak bazı illerde ve ilçelerde bunun olması mümkündür” diye bildirdi.

Bakan, grip tatilini iki günlük uzatma kararının verildiği Filibe ve Veliko Tırnovo’yu örnek verdi.

Bakan, “Sofya’da grip salgını vakalarında artış var, günlük karar alınıyor ve başkentte de grip tatilinin uzatılması mümkündür” dedi.

Vılçev,”Şu anda ilkbahar tatilinin iptal edilmesi tartışılmıyor. Çocuklar ortalama 10-12 gün devamsızlık yapmıştır, ders programları yeniden düzenleniyor, hala öngörülen ders konuları işlenebilir, ancak bu alıştırma derslerinin pahasına olacak” diye izah etti.

Ne eğitim öğretim yılının uzatılması, ne lise mezuniyet sınavlarının tarihlerinde değişiklik öngörülmüyor. Sınavların, ders programının içerdiği son konuları kapsamayacağı anlaşıldı.

Bakan, ”Mümkün olan yerlerde proje eğitimi ile sanal sınıf uygulamaları, öğretmen ile sanal bağlantıyla kendi kendine ders çalışma ve alıştırmalar yapmakla uzaktan eğitim seçenekleri tartışılacaktır” diye izah etti.

Okulların tüm grup faaliyetleri geçici olarak askıya alındı ve geziler ve yeşil okullar için ayrılan 5 gün ders saatlerini artırmak için bir seçenek olarak görülüyor.

 

Kircaalihaber.com

Read Previous

Kosova Başbakanı Kurti’ye, Alman ve Fransız liderlerden mesaj

Read Next

Mültecilerin üzerine traktörle tarım ilacı sıkıldı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *