Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Sekizkök: Sofya’nın Türk halkı nezdinde özel yeri var

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök Sofya’daki görevine 30 Ocak’ta başladı. 30 yıla yaklaşan diplomasi kariyeri boyunca, Kiev’de, Stockholm’de, Berlin’de, Amman’da ve Milano’da görev yaptı.

Aylin Sekizkök, 24Çasa gazetesiyle aşağıdaki görüşlerini paylaştı: ‘Sofya’nın Türk halkının nezdinde özel bir yeri var. Burası Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Birinci Dünya savaşından hemen önce Askeri Ataşelik yaptığı, savaşlarla dolu ömründe huzur, keyif ve mutluluk içinde vakit geçirdiği ve dillere destan bir aşk yaşadığı bir Avrupa şehri.’

Türkiye Büyükelçisi, Atatürk’ün kadınların toplum hayatının her alanında erkeklerle eşit konuma gelmelerine önem verdiğini, Sofya’daki gözlemlerinin de bunda payı olduğunu, Atatürk reformlarıyla Türk kadınının 5 Aralık 1934’te seçme ve seçilme hakkını diğer Avrupa ülkelerinden çok önce elde ettiğini vurguluyor.

Büyükelçi Sekizkök, ‘Onun yaşama geçirdiği reformların güçlü biçimde kök salmasının neticesidir ki, bugün Sofya’da Türkiye’yi bir kadın Büyükelçi olarak gururla temsil edebiliyorum’ diyor.

Aylin Sekizkök evli olup, eşi Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisidir.

İki çocukları var. Oğulları annesiyle Sofya’da yaşıyor, kızları ise Ankara’da kalıyor.

Büyükelçi Sekizkök sözlerine şöyle devam ediyor: ‘Diğer bir sözle, üç Balkan ülkesine yayılmış bir aile olarak bir bakıma güzel bölgemizi de temsil ediyoruz. Mutlu bir aileyiz; mesafeler bizi ayırsa da, sıkça bir araya gelmeye çalışıyoruz.’”

 

Kircaalihaber.com

Read Previous

Yunanistan, sığınmacı krizinde Rum polisinden medet umuyor

Read Next

İtalya’da koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı 366’ya yükseldi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *