Bulgaristan’da grip salgını nedeniyle birçok okul tatil edildi

İnfluenza B virus suşlarının hızla yayılması nedeniyle ikinci bir grip dalgası meydana gelmesinden dolayı ülke genelinde birçok okul tatil edildi. Doktorlar ve okul yetkilileri solunum yolu ve grip enfeksiyonu vakalarında artış olduğunu bildirmektedir.

Burgaz şehrindeki okuyan öğrenciler, grip salgını nedeniyle yarından itibaren 9 Mart’a kadar tatil olacak. Oradaki hasta öğrenci oranı yüzde 20 ile 30 arasında değişmektedir.

Burgaz Belediye Başkanı Dimitır Nikolov, Burgaz Bölge Sağlık Müfettişliği Müdürü Dr. Georgi Pazderov ile yaptığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, ”Bu veriler endişe vericidir ve grip salgını ilan edilmesine neden olmaktadır. 4, 5 ve 6 Mart günlerinde okullar grip tatilinde olacak” diye bildirdi.

İnfluenza B virus suşları, en çok 5 ile 15 yaş arası çocukları etkiler.

Nikolov, ”Yarın 3 Mart Ulusal Bayramı kutlamaları kapsamında çocukların katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan tüm ulusal etkinlikler iptal edilecek. Dikkatli olun! Ve lütfen, gribe karşı koruyucu önlemleri hafife almayın!” diye çağrıda bulundu.

Bugün Burgaz ilinde grip salgını ilan edilmesi bekleniyor.

Pernik ilinde de 4 Mart – 6 Mart 2020 döneminde okullar, grip salgını nedeniyle tatil olacak. Bu tedbir, bölgede akut solunum yolu hastalıkları sayısının artması nedeniyle Pernik Bölge Sağlık Müfettişliğinin tavsiyesi üzerine alınıyor. Tatilin ardından çocuklar, tekrar 9 Mart 2020 Pazartesi günü okula gidecekler.

Geçen Filibe ve Rakovski şehirlerindeki okullar da grip salgını nedeniyle tatil edildi. Dulovo (Akkadınlar) ilçesinde de 2, 3 ve 4 Mart günlerinde eğitime ara verildi.

Balçik ve Kavarna ilçelerinde ve General Toşevo kasabasında da okullar, 2, 3 ve 4 Mart günlerinde tatil edildi.

 

Kırcaalihaber.com

Read Previous

ABD’de koronavirüsten ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi

Read Next

Rumeli ve Balkan derneklerinden Bahar Kalkanı Harekatı’na destek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *