“Sene-i devriyesinde Yücel Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum”

Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 72. idam yıldönümlerinde Yücelcileri andı.

Yücelcilerin tutuklanmaları ve hüküm giymelerinden 72 yıl geçtiğini kaydeden Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murat, “Bazı gerçekler hala sırrını koruyor. Bu günlerde tam 72 yıl önce Makedonya’da yaşayan Müslüman Türkler yasa boğuldular. Yüzlerce aydınımız tutuklandı, zindanlarda ölüme mahkûm oldular. Bunlara karşı büyük insanlık suçu işlenmiştir. Düzmece Muhakemelerden çıkan sonuç: 4 ölüm cezası, yüzlerce insana hapis cezası, vatandaşlıklarının ellerinden alınması, mal mülklerine el konulması, diğer taraftan her türlü içkence ve sürgünler uygulanmıştır.” açıklamalarında bulundu.

Murat açıklamasının davamında, “Rahmetli Şuayip Aziz efendi ve arkadaşları bütün hayatlarında boyun eğmek nedir bilmediler, inandıkları davanın yolundan sonuna kadar ayrılmadılar ve bu dava için şehit edildiler.” ifadelerine yer verdi.

4 Eylül 2011 tarihinde 64 yıl sonra ilk kez Yücelcilerin mahkeme ve karar görüntülerinin videosunu yayınladığını aktaran Murat, “Sene-i devriyesinde Yücel Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları şâd, Mekânları cennet olsun inşallah.” dedi.

Read Previous

Üsküp’te Regaip Kandili kutlandı

Read Next

YTB’den “Yücelciler” paylaşımı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *