Büyükelçi Sekizkök’ten İştip ve Karbintsi belediyesine ziyaret

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Sekizkök, bugün İştip ve Karbintsi belediyeleri ile birlikte Doğu Makedonya Müftülüğü ve Türklerin yaşadığı Kılavuzlu, Pırnalı ve Kutsa köylerini ziyaret etti.

Haris SÜLEYMAN / TİMEBALKAN

İştip Belediyesinde resmi görüşmelerde bulunanBüyükelçi Sekizkök, İştip İsa Bey Medresesi’ni ziyaret ederek Doğu Makedonya Müftüsü Nasir Recepi ile görüştü.

Doğu Makedonya Müftüsü Recepi, Büyükelçi Sekizkök’ü İsa Bey Medresesi’nin coğrafi durumu, kuruluşu ve tarihi hakkında bilgilendirdi. Recepi ayrıca müftülüğün durumuyla ilgili bilgiler de verdi.

Türkiye Büyükelçisi Hasan Sekizkök ise medresedeki öğrencileri ziyaret ederek medresenin bir ihtiyaç durumunda mutlaka haber vermeleri talebinde bulundu.

Daha sonra Karbintsi Belediye Başkanı Yordan Nasev’i ziyaret eden Sekizkök, görüşmede Makedonya’nın köklü tarihinde ortak yanların ve Makedonya’daki birlikte yaşam zenginliğinin çok olduğunu dile getirerek, burada yaşayan sadece Türkler değil, bütün yaşayan kesimlerin kardeş olduğunu vurguladı.

Sekizkök ayrıca Türkiye’nin her zaman Makedonya’nın yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini ve bu işbirliğinin NATO üyeliğinden sonra da devam edeceğini ifade ederek Türkiye olarak ülkenin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini de desteklediğini belirtti.

Bunun dışında Büyükelçi Sekizkök, Karbintsi Belediyesinin turizm alanında büyük potansiyeli olduğunu ve hem turizm alanında hem de altyapının inşa edilmesinde desteklemeye hazır olduğunu ifade etti.

Karbintsi Belediye Başkanı Yordan Nasiv ise belediyedeki Türk yerleşim yerleri hakkında ve belediyenin sorunlarıyla ilgili verdiği bilgiler arasında 9 tamamen Türk ve 2 Türk ve Makedon ile karışık olan yerleşim yerleriyle birlikte yaşama konusunda çok güzel bir iş birliğinde olduklarını ve belediyenin en büyük sorunları arasında su tesislerinin kurulması ve temiz içme suyunun sağlanması olduğunu söyledi.

– Büyükelçi Sekizkök, İştip bölgesinde Türklerin yaşadığı Kılavuzlu, Pırnalı ve Kutsa köylerini ziyaret etti.

Sekizkök resmi görüşmelerden sonra İştip bölgesinde Türklerin yaşadığı Kılavuzlu, Pırnalı ve Kutsa köylerini de gezdi. Köylerin okullarını ziyaret ederek oradaki öğrencilere dergiler ve hediyeler dağıtan Büyükelçi Sekizkök, köylülerle gerçekleştirdiği sohbetlerinde Türkiye’nin her zaman yanlarında olduğunu ve yardım etmeye her zaman hazır olduğunu söyledi.

Köy okullarının öğrencileriyle de görüşen Sekizkök öğrencilere, Türk kültürüne, Türk diline ve dinlerine sahip çıkmaları hakkında öğütlerde bulundu.

Read Previous

“Koronavirüslü hasta ile seyahat eden herkes bu gece polis gözetimi ile evlerinde kalacak”

Read Next

Atina’da ‘kapalı mülteci kampı’ kararı protestosu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *