2025 yılında Bulgaristan- Türkiye sınırı dünyanın en yoğun kapısı olacak

Bulgaristan “Organize Suçlarla Mücadele” Dairesi Müdürü Başkomiser Yavor Serafimov: Ülke sınırlarında yıl ortasından beri yasadışı insan geçişlerinin iki kat azaldığını açıkladı.

Serafimov: Dünyada aşılması imkansız bir sınır kapısı yoktur. Bulgaristan- Türkiye sınırı dünyada ikinci, Avrupa’da ise yoğunluk açısından birinci yerde olan kapıdır. 2025 yılında iki ülke arasındaki sınır kapısı dünyada trafiği ve geçişlerin en yoğun sınır kapısı olması bekleniyor” dedi.

Yılın başında bu sınırdan yasadışı göçmen geçişlerinde 2022’ye kıyasla %50 artış kaydedildi. 24 saatte sınırı geçmeye çalışan 1500 kaçak göçmenin yakalandığı günler oldu. 

Eylül ayında durum değişmeye başladı. Bu azalma eğiliminin açıklaması basit- yasadışı giren mültecilerin ülke içindeki hareketleri oldukça zorlaştı, kontroller çok sıkı oldu.

Romanya ve Sırbistan sınırında da sıkı denetim var ve orada devamlı yasadışı göç kampanyaları düzenleniyor. Bu sıralar kaçak göçmen kanalları Yunanistan ve Kuzey Makedonya güzergahına yöneldi.

Başkomiser Serafimov: “Türkiye Bulgaristan istikametli yasadışı göçü önlemek için olağanüstü çaba sarf ediyor. Türkiye’den meslektaşlarımızla çok iyi iletişimimiz var. Sınırdaki Üçlü Temas Merkezi de bu komünikasyona yardımcı oluyor” dedi. 

BNR

Read Previous

Kortlarda Djokovic rüzgarı 2023’te de kesilmedi

Read Next

Romanya ve Bulgaristan, Avusturya ile ‘kısmi Schengen’ girişi konusunda anlaştı