“2024 seçimlerinde biri AB ve Batı, ikincisi Doğu olmak üzere iki blok olacak”

Kuzey Makedonya’da iktidardaki Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkanı ve eski Başbakan Dimitar Kovaçevski, 2024 seçimlerinde biri AB ve Batı, ikincisi Doğu olmak üzere iki blok olacağını söyledi.

SDSM Genel Başkanı Dimitar Kovaçevski mayıs ayında düzenlenecek seçimler ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

2024 seçimlerinde siyasi partilerin iki bloka ayrılacağını kaydeden Kovaçevski, “Biri Avrupa entegrasyonunu, diğeri izolasyonu, bir blok Makedonya’nın Batı Avrupa’nın bir parçası olan AB’ye üye olmasını destekleyecek ve kimse tarafından açıklanmayan, Batı’dan çok Doğu’ya bakacak belirsiz bir alternatifi olan ikinci blok olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Kovaçevski, Arnavut İttifakı partisinin Batı’ya mı yoksa Doğu’ya mı gideceğine, Avrupa’ya mı yoksa kimsenin açıklamadığı bazı tanımlanmamış alternatiflere mi gideceğine kendilerinin karar vereceğini belirtti.

Her siyasi partinin öncelikle kendi bünyesinde siyasi alanda nasıl konumlanacağına karar vereceğini ifade eden Kovaçevski, “İkinci olarak her siyasi parti koalisyon ortaklarını paylaştığı değerlere göre seçer. Bir buçuk yıl önce 2024 seçimlerinde iki siyasi parti bloğumuzun olacağını söylemiştim; biri Avrupa entegrasyonundan yana, diğeri tecritten yana olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Read Previous

Yahudi yerleşimciler ocak ayında Mescid-i Aksa’ya 22 baskın düzenledi

Read Next

BM, İsrail’in Gazze’nin kuzeyine yardım girişlerinin çoğunu engellemeye devam ettiğini bildirdi