2024 bütçe taslağı Meclis’e sunuldu

Kuzey Makedonya’da 2024 bütçe taslağı Meclis’e sunuldu ve ana Finans ve Bütçe Komisyonu tarafından gözden geçirilmesi gerekiyor.

Kuzey Makedonya Meclisi internet sitesindeki bilgilere göre, hükümet toplantısında ele alınan 2024 bütçe taslağı Maliye Bakanı Fatmir Besimi ve Başbakan Dimitar Kovaçevski tarafından geçtiğimiz hafta Meclis’e sunuldu.

Gelecek yıl için önerilen bütçe 5,5 milyar avro ağırlığında. Hükümet bunu, aynı anda kalkınmayı destekleyecek ve mali sürdürülebilirliği sağlayacak tüm özelliklere sahip, kalkınmaya yönelik ve sürdürülebilir bir Bütçe olarak nitelendiriyor.

Hükümete göre, maaşların, emekli aylıklarının ve sosyal yardımların düzenli ödenmesini, ayrıca vatandaşların diğer ihtiyaçlarının karşılanmasını ve devletin yükümlülüklerinin yerine getirilmesini garanti ediyor.

Maliye Bakanı’na göre, Taslak Bütçe’de memur maaşları hariç kamu sektöründe emekli maaşlarının ve maaşlarının artırılması öngörülüyor.

Muhalefete göre bütçe tasarısı şişirilmiş ve kalkınma değil, suç ve yolsuzluk getiriyor. Muhalefet yetkilileri hükümetin 2018’den bugüne bütçelerden 25 milyar euro harcadığını ancak yeni bir düzeltme yapmadığını değerlendirdi.

Read Previous

Sağlık Fonu çalışanları düşük maaş protestosu

Read Next

K. Makedonya Milli Takımı, İngiltere’yi konuk ediyor